ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Ομιλητής σε ημερίδα στα Καλάβρυτα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. | | |
Δημήτρης Κωστούρος
Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αλεξίου, πολιούχου των Καλαβρύτων, θα εγκαινιαστεί η Έκθεση «Η Ευζωνική Στολή-Η ιστορική Διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Γιάννη Μυλωνά» που διοργανώνεται απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων με τη συνδρομή της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πέτρινο Κτίριο, στην κεντρική πλατεία Πετμεζαίων στα Καλάβρυτα, έως και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό απ’ τις 10 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα και απ’ τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.

Για τις ανάγκες της Έκθεσης, απ’ το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα διατεθούν δυο Αξιωματικοί και τέσσερις Εύζωνες οι οποίοι και θα συνδράμουν στο έργο της παρουσίασης -στους επισκέπτες της Έκθεσης- της ιστορίας και της αποστολής της Προεδρικής Φρουράς.

Η Έκθεση της Ευζωνικής Στολής περιλαμβάνει συνολικά σαράντα έγχρωμες υδατογραφίες του ενδυματολόγου, οπλογνώστη και ζωγράφου Γιάννη Μυλωνά μέσα απ’ τις οποίες αναπαρίσταται η ιστορική διαδρομή της Ευζωνικής Στολής αλλά και της Προεδρικής Φρουράς.

«Η Ευζωνική Στολή είναι ένα κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας συνυφασμένο με τη λεβεντιά, με τη γενναιότητα, με το αδούλωτο πνεύμα και τον ηρωισμό. Είναι, παράλληλα, κι ένα κομμάτι της Ιστορίας της περιοχής μας η οποία πρωτοστάτησε στον Αγώνα του 1821, δίνοντας πρώτη -απ’ την Αγία Λαύρα- το σύνθημα ώστε αυτό που πολλοί τότε θεωρούσαν ακατόρθωτο, η Εθνική Παλιγγενεσία και η Απελευθέρωση απ’ τους Τούρκους, να γίνει τελικά κατορθωτό», αναφέρει σε δήλωση του στον «Ε.Κ.» ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

«ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ 1821»


Στο μεταξύ, την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 7.30 το βράδυ, στο Πολυδύναμο-Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων θα φιλοξενηθεί η ημερίδα «Σημαίες, Λάβαρα και Μπαϊράκια της Επανάστασης του 1821».

Στην ημερίδα θα μιλήσουν:Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσέβιος Σπανός.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.
Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.
Ο Ιστορικός -Επιμελητής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Φίλιππος Μαζαράκης.
Ο Γενικός Γραμματέας του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενεών της Ελλάδας Αντώνιος Πετμεζάς.

Οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων για τα 202 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας ξεκίνησαν την Πέμπτη 9 Μαρτίου απ’ την Κλειτορία και θα ολοκληρωθούν στις 23 Απριλίου στην Κέρτεζη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ