ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Πλανητική παρέλαση Ερμή, Δία, Άρη, Αφροδίτης και Ουρανού μετά τη δύση του ήλιου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. |
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ
Σήμερα Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, ο Ερμής, ο Δίας, ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Ουρανός θα ευθυγραμμιστούν και θα εμφανιστούν σε μια σειρά στον νυχτερινό ουρανό.

Ετησίως, ο Μάρτιος είναι μια εποχή που και τα 110 αντικείμενα του βαθέως ουρανού, που κατηγοριοποιήθηκαν από τον Γάλλο αστρονόμο Charles Messier, γίνονται ορατά, σύμφωνα με το επιστημονικό μέσο ενημέρωσης Space.com.

Ως αντικείμενο του βαθέως ουρανού ταξινομείται οποιοδήποτε αστρονομικό σώμα που δεν αποτελεί μέρος ενός ηλιακού συστήματος.

Προς τιμήν του Γάλλου αστρονόμου, ερασιτέχνες αστρονόμοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο Μεσιέ αυτή την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προσπαθούν να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 110 αντικείμενα.

Πώς να αποκτήσετε την καλύτερη εμπειρία


Συνιστάται σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην περιπέτεια, να βρουν μια τοποθεσία παρατήρησης με καθαρή θέα στον δυτικό ορίζοντα, σύμφωνα με το Space.com.

Ο ιστότοπος συνιστά επίσης τη χρήση διόπτρων με μεγέθυνση 7x και διαμέτρου 33 mm ή διαμέτρου 50 mm (7 x 35 ή 7 x 50).

Ο χρόνος θέασης είναι σύντομος, επομένως η προετοιμασία εκ των προτέρων είναι ζωτικής σημασίας.

Οι πλανήτες θα είναι ορατοί περίπου 20-25 λεπτά μετά τη δύση του ήλιου.

Αναγνώριση πλανητών


Οι δύο πρώτοι πλανήτες που θα εμφανιστούν θα λάμπουν και οι δύο εξαιρετικά. Αν και ο Ερμής θα λάμπει ελαφρώς λιγότερο από το φωτεινότερο αστέρι Σείριος, σύμφωνα με το Space.com.

Ο Ερμής θα απομακρύνεται σιγά σιγά από τον ήλιο, κάτι που θα τον κάνει πιο ορατό.

Στα αριστερά του Ερμή, ο Δίας θα λάμπει δύο φορές πιο έντονα. Ωστόσο, ο Δίας θα κινηθεί προς τον ήλιο, κάτι που μπορεί να εμποδίσει τη θέασή του.

Η Αφροδίτη θα ανεβαίνει σιγά σιγά για τους θεατές στο δυτικό ημισφαίριο, καθιστώντας εύκολη την αναγνώριση. Σε λίγους μήνες από τώρα, η Αφροδίτη θα είναι ορατή μόνο μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου, σύμφωνα με το Space.com.

Ο Ερμής και ο Δίας θα ανταλλάξουν θέσεις τη Δευτέρα, σύμφωνα με το επιστημονικό ειδησεογραφικό πρακτορείο LiveScience.com.

Για να αναγνωρίσετε τον Άρη, αναζητήστε ένα παχύ σχήμα ημισελήνου στα αριστερά του φεγγαριού. Το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα είναι ένα επιπλέον χρήσιμο αναγνωριστικό.

Η Αφροδίτη και ο Άρης μπορεί και οι δύο να είναι ορατά χωρίς κιάλια ή οποιονδήποτε φακό, σύμφωνα με το LiveScience.com.

Στα αριστερά του Άρη, θα είναι ορατό το αστρικό σμήνος M35 του αστερισμού των Διδύμων. Το σμήνος θα φαίνεται τόσο μεγάλο όσο το φεγγάρι, σύμφωνα με το Space.com.

Ο Ουρανός θα είναι ορατός, αν και πολύ πιο δύσκολος από τους άλλους να τον δούμε, πάνω αριστερά της Αφροδίτης. Θα πρέπει να υπάρχει μια ελαφριά πράσινη απόχρωση στον πλανήτη, σύμφωνα με το Space.com.

Δίπλα στον Ουρανό, ο Ποσειδώνας θα είναι ορατός. Θα είναι το πιο απομακρυσμένος από τον ήλιο, σύμφωνα με το Space.com.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ