ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Τι αναφέρει το ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων για το νερό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | | |
Δήμος Ναυπλιέων
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Nαυπλιέων σε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση που έγινε σήμερα 20-03-20203 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος , το οποίο έλαβε την αρ. απόφ. 72/2023 απόφαση :

Ψήφισμα

Ο Δ. Ναυπλιέων απαιτεί την ενίσχυση των Δ.Ε.Υ.Α., κυρίως με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, ώστε να συμβάλουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε Δήμος (ακόμα και στα ζητήματα τιμολόγησης), κάτι που θα είναι αρκετά δύσκολο να το πραγματοποιεί στο μέλλον κεντρικά μια ρυθμιστική αρχή. H δημόσια δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα πως δεν έχει καμία πρόθεση η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ένα πρώτο βήμα.


Το νερό αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και δημόσιο κοινωνικό αγαθό, ως τέτοιο αντιμετωπίζεται και παρέχεται από την Τοπ. Αυτοδιοίκηση και ουδόλως ως εμπορικό προϊόν με υπηρεσίες Υδροδότησης και Αποχέτευσης να ανήκουν στην αγορά, διότι όπου δοκιμάστηκαν ανάλογες πρακτικές απέτυχαν.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη 
του Δημ. Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων
Κωστούρος Ι. ΔημήτριοςΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ