ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Εργαστήριο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος: «Ταξίδι στο Διάστημα. Ο Ανοιξιάτικος Ουρανός»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. |
Εργαστήριο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος
Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Ταξίδι στο Διάστημα. Ο Ανοιξιάτικος Ουρανός».

Σε αυτό το εργαστήριο η συντονίστρια και οι συμμετέχοντες/ουσες θα ακολουθήσουν ένα ταξίδι στο ηλιακό σύστημα, αλλά και πέρα από αυτό, στους αστέρες και τα μακρινά ουράνια αντικείμενα. Ξεκινώντας από το κοντινό μας αστέρι, τον Ήλιο, η συντονίστρια θα αναφερθεί σε βασικά στοιχεία ηλιακής φυσικής, θα περιγράψει τον τρόπο που ο Ήλιος επηρεάζει τη Γη, πως προκαλούνται οι ηλιακές καταιγίδες, τι είναι ο Διαστημικός Καιρός και πως προκαλείται το σέλας. Θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του Διαστημικού Καιρού στους δορυφόρους και σε τεχνολογικά συστήματα στο κοντινό μας διάστημα αλλά και στο έδαφος. Συνεχίζοντας το ταξίδι προς το ηλιακό μας σύστημα η συντονίστρια θα αναφερθεί στις σημαντικότερες αποστολές που ο άνθρωπος έχει στείλει στο διάστημα και θα συζητηθούν οι αποστολές του μέλλοντος.

Συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Υπεύθυνη για δράσεις διάχυσης της επιστήμης στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεσκόπησης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί 22 και 23 Απριλίου 2023, 11:00πμ-3:00μμ και είναι ανοικτό σε όλους (18 θέσεις). Η επιλογή θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 2 Απριλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Ταξίδι στο Διάστημα. Ο Ανοιξιάτικος Ουρανός»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ