ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

5ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. |
«ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»
Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας διοργανώνει αγώνα δρόμου προς τιμή του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας (παράρτημα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -ΕΕΔΥΕ) με επίκεντρο τη γενέτειρα του Κερασίτσα Αρκαδίας.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου (Βαλκανιονίκης), αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία. Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 14 Μαΐου 2023 – Τρίπολη – 18:00.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Τρίπολη – Κερασίστα – Στάδιο – Αγ. Σώστης – Τρίπολη.

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ
Για μια ακόμη φορά θα πορευτούμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη για να υπερασπιστούμε την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά. Η παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ βαθαίνει την εμπλοκή της σε πολεμικές συγκρούσεις που γενικεύονται με την όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών διαφορών. Τέτοια περίπτωση είναι και σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, στο έδαφος της Ουκρανίας. Θύμα για μια ακόμη φορά οι λαοί των εμπλεκόμενων και όχι μόνο που πληρώνουν πολλαπλές συνέπειες. Στην Τουρκική επιθετικότητα που κλιμακώνεται οι «προστάτες» μας λένε κάθε φορά να τα «βρείτε». Ο πόλεμος δεν είναι «θέαμα», είναι φρίκη, χάνονται ζωές, προκαλείται ατελείωτη καταστροφή. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, είναι κοινός ο αγώνας τους για επιβίωση, ικανοποίηση των αναγκών τους, εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Με αυτή την παρακαταθήκη ο Γρηγόρης Λαμπράκης πορεύτηκε τότε στους δρόμους της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της εξασφάλισης της κοινωνικής ευημερίας. Σήμερα ακριβώς 60 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του τα μηνύματα του τότε είναι και σήμερα ανεξίτηλα και ανεκπλήρωτα.

Τώρα να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων, κατά άλλων λαών. Να κλείσουν οι αμερικανονατοικές βάσεις. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Για να γίνει ο κάθε λαός νοικοκύρης στον τόπο του με κριτήριο την ικανοποίηση στων σύγχρονων λαϊκών αναγκών των πολλών, των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 18:00 από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 17:00 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης—Σπάρτης όπου στο χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Άρεως (τερματισμός).

Για να δείτε τον διαδραστικό χάρτη της διαδρομής του αγώνα πατήστε ΕΔΩ. Για το υψομετρικό προφίλ της διαδρομής πατήστε ΕΔΩ

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4 χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δώρα της οργανωτικής επιτροπής. Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία.

Ηλικιακές κατηγορίες ανδρών/γυναικών

· 18-39 ετών

· 40-54 ετών

· 55+

Για να δείτε το video της διαδρομής πατήστε ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973210954 (Γιαννόπουλος Ανδρέας).

***(Το σκίτσο της διοργάνωσης που απεικονίζει τον Γρηγόρη Λαμπράκη με τους δρομείς είναι παραχώρηση του Χαράλαμπου Ζαννιά).1. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 21 ΧΛΜ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ άνδρες/ γυναίκες ≥18 ετών (γεννημένοι το 2005 και νωρίτερα) ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

2. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.

3. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.Παράλληλος αγώνας 1000m

Ειδικά για τους μικρούς φίλους της ΕΙΡΗΝΗΣ, για μαθητές δημοτικών σχολείων (6-12 ετών) θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της πλατείας Άρεως μη ανταγωνιστικός δρόμος 1000m. μισή ώρα μετά την εκκίνηση των 21χλμ. (18:30). Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο «σύνδεσμο» συμμετοχής των αγώνων.

Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής στους αγώνες.

Η διάθεση των αριθμών συμμετοχής και για τους δυο αγώνες (21χλμ και 1χλμ – για μικρούς και για μεγάλους) θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη κατά τις ώρες 19:00 – 21:00. Επίσης την Κυριακή 11:00 – 13:00 και 15:00 – 17:00 πάλι στην πλατεία Άρεως αλλά και όσους από τους μακρινούς δρομείς (εκτός Τρίπολης) δεν έχουν πάρει μέχρι τότε θα δίνονται μια ώρα πριν (5μ.μ.) στην αφετηρία των δυο αγώνων.

Δήλωση συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ ή ανοίξτε τον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg3nX2bfC9j8HuW0CpzIR4S-0ob1TB0L-uHGQNzw1YJFt5wg/viewform?usp=share_link

Πρόγραμμα εκδήλωσης


Σάββατο 13/05: Παραλαβή αγωνιστικού υλικού 19:00-21:00, από Γραμματεία αγώνων πλατεία Άρεως.

Κυριακή 14/05: Παραλαβή αγωνιστικού υλικού 11:00-13:00 και 15:00-17:00 από Γραμματεία αγώνων πλατεία Άρεως.

Κυριακή 14/05: Μεταφορά δρομέων 17:00, στο χώρο εκκίνησης από πλατεία Άρεως.

Κυριακή 14/05: Παραλαβή αγωνιστικού υλικού 17:00-17:45, από το χώρο της εκκίνησης για τα 21k και από πλατεία Άρεως για τα 1000m.

Κυριακή 14/05: Εκκίνηση 21km 18:00, Πάρκο Αλύγιστων – Άγιος Αθανάσιος πλησίον Φυλακών Τρίπολης

Κυριακή 14/05: Εκκίνηση 1000m 18:30 Πλατεία Άρεως.

Κυριακή 14/05: Τελετή απονομών νικητών 21km, 20:30

Κυριακή 14/05: Λήξη τερματισμών και εκδήλωσης, 21:00

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ 5ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ

«ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

ΣΔΥ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας) ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΕΒΑΣ (Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου).
ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων).

Ο 5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (21 χιλιομέτρων) πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και υποστηρικτών – επαγγελματιών της Τρίπολης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ