ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Για «εχθρική» διαιτησία στον αγώνα με την Μύκονο κάνει λόγο η Ένωση Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 μ.μ. | |
ποδόσφαιρο
Οι παίκτες  της Ερμιονίδας κατέθεσαν ψυχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού γηπέδου Κρανιδίου, την Κυριακή (05/03), απέναντι στην ποιοτική ομάδα της ΑΕ Μυκόνου, αλλά στις λεπτομέρειες έχασαν με σκορ 1-2 για την 17η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, σε ματς που η ΑΕ Ερμιονίδας αντιμετώπισε ξανά, μετά το παιχνίδι με τον Ιάλυσο στη Ρόδο, εχθρική διαιτησία, όπως αναφέρει η διοίκηση της ομάδας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ερμιονίδας:

"Με την ομάδα μας να δικαιούται τον βαθμό, ενώ στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είχε προηγηθεί και με δυο γκολ διαφορά.

Ο σύλλογός μας γνώρισε την πρώτη ήττα εντός έδρας (6-2-1/17-7) και παρέμεινε στην 5η θέση με 25 βαθμούς (7-4-6/22-21).

Αποκορύφωμα των λανθασμένων αποφάσεων του διαιτητή Μπεκιάρη (συνδ. Κορίνθου) και των βοηθών του αποτέλεσε ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του συλλόγου μας στις καθυστερήσεις του ματς σε μαρκαρίσματα από αμυντικούς των φιλοξενούμενων στους Λαντίκα και Τσόφλιο - σπρώχτηκε με τα χέρια από αντίπαλό του, ο οποίος δεν έπαιξε την μπάλα - μέσα στην περιοχή, αλλά και σε χέρι του Σπυρόπουλου στην εξέλιξη της ίδιας φάσης, μετά από γύρισμα του Κάλα Ι. από αριστερά, με τον δεύτερο βοηθό Θεοδωρόπουλο να δίνει άουτ απ' την απέναντι πλευρά!

Ο Γιώργος Τριμπόνιας άνοιξε το σκορ με σουτ στο 10', ισοφάρισε ο Ζγκούρη στο 38' με εκτέλεση πέναλτι, φάση στην οποία ο δεύτερος βοηθός Θεωδορόπουλος ελέγχεται για οφσάιντ στο ξεκίνημά της, όπως και ο διαιτητής Μπεκιάρης για την υπόδειξη του στην έξοδο του Πονηρού πάνω στον σκόρερ της φιλοξενούμενης.

Ο Ζγκούρη πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ΑΕ Μυκόνου στο 79' με πλασέ μέσα απ' την περιοχή… Αμφότερες οι ομάδες είχαν φάσεις και για άλλα τέρματα, με την ΑΕ Ερμιονίδας να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ, όπως αναφέρθηκε, ειδικά στο πρώτο μέρος, μετά και το 1-0.

Η ΑΕ Ερμιονίδας μπήκε δυνατά στο ματς, ασκώντας πίεση στον αντίπαλό της, ξέροντας πως έχει απέναντί της μια ποιοτική ομάδα, ειδικά από την μεσαία γραμμή και μπροστά. Οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα, ώστε να σταματήσουν την ανάπτυξη της ΑΕ Μυκόνου, ενώ προσπάθησαν, παράλληλα, να φτάνουν με αξιώσεις και με ορθολογικό τρόπο στην αντίπαλη εστία. Κάτι που έγινε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που σημειώθηκε στο 10’ το 1-0, ενώ στη συνέχεια η ομάδα μας είχε φάσεις και για δεύτερο γκολ, αλλά αντί το ταμπλό να γράψει 2-0, η φιλοξενούμενη ισοφάρισε σε 1-1, με το πέναλτι από τον Ζγκούρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο σύλλογός μας έδωσε περισσότερο χώρο στην ΑΕ Μυκόνου και προσπάθησε να… χτυπήσει με γρήγορες μεταβάσεις. Με τη φιλοξενούμενη να φτάνει, εκτός από τη φάση του γκολ στο 79’, άλλη μια φορά κοντά πολύ κοντά σε τέρμα. Η ομάδα μας, με την εικόνα του αγώνα, δικαιούταν τον βαθμό της ισοπαλίας, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είχε έρθει, εάν ο διαιτητής Μπεκιάρης και οι βοηθοί του δεν… έκλειναν τα μάτια τους σε πέναλτι στις καθυστερήσεις υπέρ της ΑΕ Ερμιονίδας.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

-Μετά από διώξιμο του Μηλιώτη στο 3’, ο Πινέιρο – έπεσε στην μπάλα μαζί με τον Αχείμαστο – σούταρε για την ΑΕ Μυκόνου, έξω από την περιοχή, άουτ.

-Ο Πινέιρο σέντραρε επικίνδυνα στο 9’ από δεξιά για τη φιλοξενούμενη και ο Κοτσοβός έδιωξε για την ομάδα μας.

-Η ΑΕ Ερμιονίδας προηγήθηκε στο 10’, όταν μετά από πίεση στην μπάλα από τους Τριμπόνια, Άντουνιτς, Τσόφλιο, ο πρώτος έγινε κάτοχος της, μπήκε στην περιοχή σούταρε και η «στρογγυλή θεά» κατέληξε στη δεξιά γωνία του Ντούνη, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα της ομάδας των Κυκλάδων.

-Ο Πινέιρο σούταρε άουτ στο 14’ για τη φιλοξενούμενη από καλή θέση μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα του Κέμπε από αριστερά.

-Στο 18’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πινέιρο από δεξιά για την ΑΕ Μυκόνου, ο Πονηρός έχασε την μπάλα, και ο Νικολόπουλος έδιωξε, «σβήνοντας» τον κίνδυνο.

-Η ΑΕ Ερμιονίδας απείλησε στο 23’, όταν ο Κοτσοβός έβγαλε απίστευτη μπαλιά στον Τριμπόνια από αριστερά, ο τελευταίος προχώρησε, πάτησε περιοχή, αλλά του σουτ από πλάγια έφυγε άουτ.

-Ο Άντουνιτς βρέθηκε στο 30’ σε καλή θέση για την ομάδα μας από δεξιά στο ύψος της περιοχής, σούταρε, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

-Στο ίδιο λεπτό (30’) η ΑΕ Ερμιονίδας δημιούργησε νέα φάση, μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας με πρωταγωνιστές τους Τσόφλιο, Φερεκίδη, Άντουνιτς και αποδέκτη τον Τριμπόνια. Ο 30χρονος επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε άουτ.

-Στο 32’ ο Σπυρόπουλος, για την ομάδα των Κυκλάδων, σέντραρε από δεξιά, ο Πινέιρο δεν έκανε καλό κοντρόλ μέσα στην περιοχή και πρόλαβε να διώξει ο Τζιέρης.

-Για την ΑΕ Ερμιονίδας είχε αποτέλεσμα ξανά η πίεση στο 33’, καθώς ο Τσόφλιος έκλεψε την μπάλα, πάτησε στον επερχόμενο Τρέσα, αλλά ο Μαντζάνας πρόλαβε και έκοψε τον 23χρονο μέσο, που ήταν έτοιμος να απειλήσει…

-Η ομάδα μας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 36’ για να κάνει το 2-0. Ο Νικολόπουλος πέρασε απίστευτη κάθετη πάσα στον Τσόφλιο, ο οποίος έχοντας δυο αμυντικούς να τον κυνηγούν, κατάφερε να σουτάρει από το ύψος της περιοχής με φάτσα το τέρμα, αλλά μπλόκαρε ο Ντούνης.

-Η ΑΕ Μυκόνου ισοφάρισε στο 40’ με εκτέλεση πέναλτι του Ζγκούρη. Στο 38’ από λάθος της ομάδας μας στη μεσαία γραμμή, ο Σπυρόπουλος πήρε την μπάλα και την πέρασε στην πλάτη της άμυνας στον Ζγκούρη, ο οποίος έφυγε στα πλάγια μέσα στην περιοχή, την ίδια ώρα που επιχείρησε έξοδο ο Πονηρός. Με τον δεύτερο βοηθό Θεοδωρόπουλο να ελέγχεται για μη υπόδειξη οφσάιντ, ο διαιτητής Μπεκιάρης έδωσε πέναλτι, ενώ ο 35χρονος τερματοφύλακας έκανε κίνηση να αποφύγει τον αντίπαλό του, ο οποίος έπεσε πάνω του.

-Στη συνέχεια η ΑΕ Ερμιονίδας προσπάθησε να πάρει προβάδισμα, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο 42’ ο Τριμπόνιας ήταν αυτός που σούταρε ξανά άουτ από καλή θέση.

-Στο 44’ η ομάδα μας αναπτύχθηκε ωραία από αριστερά, ο Μηλιώτης έκανε τη σέντρα από το ύψος της περιοχής και ο Κέμπε πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι, πριν πάει στην μπάλα ο Άντουνιτς.

-Με την ΑΕ Ερμιονίδας να απειλεί ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 46’ ο Τρέσα σούταρε άουτ.

-Στο 48’ η ομάδα μας έφερε ξανά την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όταν ο Τρέσα εκτέλεσε φάουλ, ο Τριμπόνιας πήδηξε προς την μπάλα μαζί με αμυντικούς, ακολούθως έκανε το ίδιο ο Νικολόπουλος μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά έδιωξαν οι παίκτες της ΑΕ Μυκόνου.

-Ο Τρέσα έκανε πολύ ωραία μπαλιά στον Άντουνιτς στο 65’ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ντούνης με τα χέρια πρόλαβε τον Σέρβο μεσοεπιθετικό, πριν αυτός γίνει απειλητικός.

-Για τη φιλοξενούμενη, ο Πινέιρο ήταν αυτός που απείλησε από δεξιά στο 69’, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

-Η ΑΕ Μυκόνου έφτασε κοντά στο γκολ στο 70’, όταν ο Μουρίκι βρήκε στα δεξιά τον Ζγκούρη, αυτός σέντραρε, ο Σπυρόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι, μετά από προσπάθεια του Πονηρού και των αμυντικών να διώξουν. Στη συνέχεια ο Πινέιρο σούταρε, απέκρουσε ο Πονηρός, ενώ νέα του προσπάθεια κατέληξε άουτ, με αμυντικούς να προσπαθούν να καλύψουν την εστία, πέφτοντας και στα πόδια του, την ώρα που και ο Παπαδόπουλος ήταν έτοιμος να απειλήσει.

-Στο 74’ ο Μηλιώτης εκτέλεσε κόρνερ για την ΑΕ Ερμιονίδας, οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν στο πρώτο δοκάρι, και στη συνέχεια γυριστό του Νικολόπουλου στο δεύτερο, έφυγε άουτ.

-Ο Τριμπόνιας απείλησε ξανά στο 76’ για την ομάδα μας, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

-Η φιλοξενούμενη σκόραρε στο 79’. Ο Μουρίκι κέρδισε τις μονομαχίες από Τριμπόνια και Νικολόπουλο μεταξύ μεσαίας γραμμής και μεγάλης περιοχής, και πέρασε στον Ζγκούρη. Ο τελευταίος μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Πονηρό και τους αμυντικούς. με πλασέ στην αριστερή γωνία.

-Στο 81’ για τη φιλοξενούμενη ο Παπαδόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση, και ο Πονηρός μπλόκαρε την προσπάθειά του, ενώ ο Κουζής πίεσε τον αντίπαλό του.

-Στο 90’ για την ΑΕ Μυκόνου ο Οικονομίκος σούταρε άουτ από καλή θέση, μετά από πάσα του Μουρίκι.

-Στις καθυστερήσεις (90’+2), με την ομάδα να πιέζει για την ισοφάριση, ο Λαντίκας πάτησε περιοχή, και στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Τσόφλιο. Αμφότεροι οι παίκτες μας βρέθηκε στο έδαφος από μαρκαρίσματα αντιπάλων τους, αλλά ο διαιτητής Μπεκιάρης δεν έδωσε κάτι. Ο Τσόφλιος δέχτηκε, μάλιστα, σπρώξιμο από τον Μαντζανά με τα χέρια, με τον αμυντικό της φιλοξενούμενης να μην παίζει προς την μπάλα.

-Ακολούθησε στην εξέλιξη της φάσης, στο 90'+3, σέντρα του Κάλα Ι. από αριστερά, μετά από εναλλαγή της μπάλας με τον Μηλιώτη, αλλά ο Σπυρόπουλος  σταμάτησε την πορεία της με το χέρι του. Ο δεύτερος βοηθός Θεοδωρόπουλος σήκωσε… άουτ από την απέναντι πλευρά του γηπέδου!

Ο διαιτητής Μπεκιάρης και οι βοηθοί τους Κλεπετσάνης και Θεοδωρόπουλος (όλοι συνδέσμου Κορίνθου) εκτός από τις παραπάνω φάσεις για τις οποίες ελέγχονται σχετικά με τις αποφάσεις τους, άφησαν σε πολλές περιπτώσεις και το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων (είδαν πέντε κίτρινες κάρτες). Οι Μηλιώτης (17’), Άντουνιτς (49’), Βιρβίλης (90’), Κέμπε (21’), Βαλαβανόπουλος (42’), Παπαδόπουλος (53’), Μαντζάνας (58’), Τράκας (81’) είναι οι παίκτες που «κιτρινίστηκαν»…"

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Θοδωρής Γιακαλής): Πονηρός, Κοτσοβός, Μηλιώτης, Τζιέρης (83’ Λαντίκας), Βιρβίλης, Νικολόπουλος, Τριμπόνιας, Φερεκίδης, Τσόφλιος, Τρέσα (73’ Κάλα Ι.), Άντουνιτς (67’ Κουζής).

ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ (Θεοφύλακτος Παχατουρίδης): Ντούνης, Σπυρόπουλος, Κέμπε (46’ Ράγια), Μαντζανάς, Αρκούδας, Μουρίκι, Ζγκούρη, Αχείμαστος, Βαλαβανόπουλος (76’ Στυλιανόπουλος), Πινέιρο (84’ Σπόλιαριτς), Παπαδόπουλος (86’ Οικονομίκος).

****Πριν από τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από την τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πηγή: ermionidafc.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ