ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. | | |
Αφίσα διαμαρτυρίας
 Με πορεία την Πέμπτη 02/03 στις 18:00 στην πλατεία Τριών ναυάρχων στο Ναύπλιο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Φοιτητές της  Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου η οποία τελεί υπό κατάληψη.

Σε ανακοίνωση τους οι φοιτητές αναφέρουν:

Καλούμε όλα τα αλληλέγγυα άτομα και τις συλλογικότητες σε πορεία και ανοιχτή συζήτηση κατά της υποβάθμισης των καλλιτεχνικών πτυχίων, της ιδιωτικοποίησης της τέχνης και της επιστροφής του κακοποιητή ΑΤ στο πανεπιστήμιο μας.
 
Με το ΠΔ85/2022 που τοποθετεί τα απόφοιτα καλλιτεχνικών σχολών στην βαθμίδα ΔΕ βλέπουμε για μια ακόμη φορά την επίθεση της κυβέρνησης προς την τέχνη και τα καλλιτεχνά. Εδώ και δυο μήνες σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει προβεί σε δράσεις, καλλιτεχνικές και μη, καταλήψεις και αποχές από τις σχολές τους με κίνδυνο διαγραφής. Στεκόμαστε απέναντι σε ένα μέλλον αβέβαιο, που μας θέλει ανειδίκευτα εργατά, υποβαθμίζει την τέχνη που προάγουμε και ενισχύει την εκπαίδευση για τα λίγα, με την ανωτατοποίση των κολλεγιακών πτυχίων.
 
Από τις 10/02 η σχολή μας τελεί υπό κατάληψη στηρίζοντας τον αγώνα και προσθέτοντας στα βασικά μας αιτήματα την απομάκρυνση του κατ’ επανάληψη κακοποιητικού διδάσκοντα και τέως αντιπρύτανη του Πα.Πελ. ΑΤ. Μετά από σωρεία καταγγελιών η υπόθεση τίθεται στο αρχείο και υπάρχει κίνδυνος ο ελεγχόμενος να επιστρέψει στις ακαδημαϊκές αίθουσες. Παράλληλα μπορεί να επιβλέπει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία με την έγκριση του ίδιου του πανεπιστημίου που τόσο καιρό τον θέτει σε εκπαιδευτική άδεια και τώρα ψηφίζει υπέρ της άρσης της παύσης των καθηκόντων του.

Απαιτούμε:
1. Την άμεση τροποποίηση του ΠΔ85/2022 με την υπαγωγή των καλλιτεχνών στη βαθμίδα ΤΕ και την κατάργηση του Άρθρου 7.
2. Καμία υποβάθμιση των σπουδών και πτυχίων των καλλιτεχνών καθώς και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, είτε παρέχουν καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό ή κάθε άλλου είδους έργο. Καμία διάκριση σε απόφοιτους προ και μετά το 2003.

3. Αγώνας ενάντια σε κάθε υπόνοια κατάργησης του Άρθρου 16 του Συντάγματος (Παιδεία, Τέχνη, Επιστήμη).

4. Ίδρυση Δημόσιας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών σε όλη την Ελλάδα, που να εμπεριέχει όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους και παράλληλη πρόβλεψη προγράμματος εξομοίωσης των πτυχίων των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών.

5. Ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών (ΣΚΤΝ Πα. Πελ.) και την κατοχύρωση της παιδαγωγικής επάρκειας στους αποφοίτους του.

6. Την στελέχωση της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου, με απαραίτητο προσωπικό καθώς και την παροχή του απαιτούμενου εξοπλισμού, που θα εξασφαλίζει τη σε βάθος γνώση και έρευνα του κάθε καλλιτεχνικού αντικειμένου.

7. Την παροχή σίτισης, στέγασης, δωρεάν συγγραμμάτων, κρατικών υποτροφιών και φοιτητικών επιδομάτων στο σπουδαστικό σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ σχολών.

8. Απαιτούμε την οριστική απομάκρυνση του Α.Τ. πρώην αντιπρύτανη του Πα.Πελ. από το πανεπιστήμιό μας, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική διαδικασία. Καθώς, έναν χρόνο μετά το πλήθος καταγγελιών εις βάρος του για παρενοχλήσεις και απειλές, βρίσκεται ακόμα στο Ακαδημαϊκό περιβάλλον του Πανεπιστημίου.

Σας καλούμε να στηρίξετε τα δίκαια αιτήματα μας και να συζητήσουμε για το μέλλον που θελουμε να διαμορφώσουμε.
 
Φοιτήτριες-Φοιτητές-Φοιτητά κατειλημμένης Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ