ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Στο πλευρό του Συλλόγου Καθαριστών Σχολείων Αργολίδας ο Δήμος Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:57:00 μ.μ. | |
Κωστούρος
Την μονιμοποίησή τους διεκδικούν οι συμβασιούχοι καθαριστές / καθαρίστριες του "Συλλόγου Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας" υπερασπίζοντας την θέση τους στο Ειρηνοδικείο Ναυπλίου.

Στο πλευρό τους οι Δήμοι Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιόνης. 

Στο δικαστήριο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος, ο οποίος δήλωσε:

"Η καθαριότητα στα σχολεία πρέπει και θα είναι συνεχείς πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων, για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών."

Μην ξεχνάμε στο σημείο αυτό τα σχολεία στον Δήμο λειτουργούν με επαρκή αριθμό σχολικών καθαριστριών/ων, χάρη στην επιλογή να αναλάβει ο Δήμος το επιπλέον κόστος που απαιτήθηκε.

Αυτό άλλωστε φαίνεται από τις θέσεις που προκηρύσσει, τις οποίες καλύπτει με πλήρες ωράριο όταν πολλοί δήμοι προσλαμβάνουν με καθεστώς ανθρωποωρών, 3ωρες, 2ωρες, ακόμα και 1 1/2 ώρες. 

Επίσης κατέθεσε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ και πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α’ και Β’ Εκπαίδευσης κ. Ράλλη – Πιτσάκη η οποία στην πολύ σημαντική κατάθεση της, δήλωσε , ότι όλα αυτά τα χρόνια οι σχολικές καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πολλές φορές υπερβαίνουν εαυτόν στην εργασία τους , μιλώντας για την προσπάθεια των σχολικών καθαριστριών το διάστημα της πανδημίας.

Επίσης με ψήφισμα τους το Δ.Σ του Δήμου Ναυπλιέων κάνει σαφές ότι οι σχολικές καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τέλος ο Σύλλογος ευχαριστεί την Δικηγόρο του κ. Χρυσάνθη Υφαντή.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Ναύπλιο, 13/3/2023
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο τον Δήμου Ναυπλιέων προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση τον στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των σχολικών καθαριστριών κατά την 8η / 09-3-2023 κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση τον ακόλουθου ψηφίσματος , το οποίο έλαβε την αρ. απόφ. 68/2023 απόφαση :
 
Ψήφισμα

Οι εργαζόμενες/οι καθαρίστριες/στες στα σχολεία τον Δήμου μας έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών λόγω των συνεχών ανανεώσεων των συμβάσεων τους. Οι εργαζόμενες/οι ζητούν και επιβάλλεται, λόγω του κοινωνικού έργου που προσφέρουν, να λάβουν τα νόμιμα για την σωστή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους όπως την μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνον συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη 
τον Δημ. Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων
Κωστονρος Ι. Δημήτριος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ