ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Την Πέμπτη 16 Μάρτη απεργούμε

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων του κλάδου και όχι μόνο, στις μαζικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών στο Ναύπλιο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην χθεσινή συγκέντρωση-κλιμάκωση της οργής και αγανάκτησης όλου του εργαζόμενου λαού για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, δείχνει:

ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!

Δεν φταίει ούτε η «κακιά η ώρα», ούτε και η «κακιά η χώρα» αλλά αυτοί που κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα… Μεγαλύτερος φταίχτης είναι το ίδιο το σύστημα, ο Καπιταλισμός και κύριοι υπεύθυνοι είναι όλα τα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις, που εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες και κατευθύνσεις της Ε.Ε., δηλαδή την πλήρη και ελεύθερη ασυδοσία της ιδιωτικής «πρωτοβουλίας» και την προστασία των κερδών της!

· Στα Τέμπη των 57 αθώων νεκρών και τραυματιών ήταν καθοριστική η ελλιπής υποδομή και η απουσία των μέτρων προστασίας εργαζομένων και επιβατών.

· Στο εργοτάξιο της φαρμακοβιομηχανίας DEMO στην Τρίπολη, έγινε ακόμα μία εργοδοτική δολοφονία ενός 25χρονου οικοδόμου, γιατί μπήκε στη ζυγαριά Η ΖΩΗ του εργαζόμενου ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ του εργοδότη

· Στο λατομείο στο Λυγουριό ο συνάδελφος μας παλεύοντας για το μεροκάματο, βρήκε φρικτό θάνατο γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κόστιζαν περισσότερο.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των εργοδοτικών και κυβερνητικών εγκλημάτων.

Κράτος και εργοδότες δολοφονούν την τάξη μας. Καθημερινά μετράμε νεκρούς εργαζόμενους από εργατικά «ατυχήματα» σε κάθε κλάδο, από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση της εργασίας, τη συνολική υποτίμηση και απαξίωση ακόμα και της φυσικής υπόστασης των εργαζόμενων που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα υλικά για τα κέρδη των εργοδοτών.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε μην μένεις μόνο στην οργή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση, υπηρέτησε κι υπηρετεί διαχρονικά τα κέρδη των λίγων σε βάρος των δικών μας, εργατικών και λαϊκών αναγκών για ζωή με δικαιώματα. Για φτηνές, ασφαλείς και υψηλού επιπέδου συγκοινωνίες και μεταφορές.

Η εργατική τάξη κι ο λαός μετράμε εκατοντάδες νεκρούς από «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, χιλιάδες σακατεμένους ή πρόωρα ανάπηρους από επαγγελματικές ασθένειες. Η απουσία Σ.Σ.Ε. με όρους Υγείας και Ασφάλειας πάει χέρι-χέρι με το σύγχρονο δουλεμπόριο των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων!

Συναδέλφισσα και συνάδελφε κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στο Ναύπλιο και παντού, με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη.

ΠΑΡΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ την επιτυχία της απεργίας, όταν αστικά κόμματα και κυβερνήσεις, ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός κάνουν τα πάντα για να «ξεφουσκώσουν» την εργατική-λαϊκή οργή και αγανάκτηση για όλους τους αδικοχαμένους μας, πάνω στον βωμό του κέρδους των μεγαλοεργοδοτών και του κράτους τους.

Να μην σταυρώσουμε τα χέρια!

Να εντείνουμε τον αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην θαφτεί αυτό το έγκλημα, όπως και κάθε άλλο έγκλημα του Καπιταλισμού και των νόμων, που παράγει!

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τα σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τους λαϊκούς φορείς του νομού, τα σωματεία εργαζομένων στις ΔΕΥΑ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτό το διάστημα για να μη περάσει το νερό στα χέρια ιδιωτών, να δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης των συναδέλφων και να συμμετέχουν μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 16ης Μάρτη και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πλατεία Αγίου Πέτρου- Αργος - 10:30 π.μ.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ- ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Λίγο ακόμα θα ιδούμε… τις αμυγδαλιές ν' ανθίζουν, τις αμυγδαλιές ν' ανθίζουν….

Λίγο ακόμα να σηκωθούμε… λίγο ψηλότερα… λίγο ψηλότερα…


ΤΟ Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ