ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Ερώτηση Βελόπουλου στη βουλή για τις ελλείψεις παιδιάτρων στα Νοσοκομεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:28:00 π.μ. | | | |
Κυριάκος Βελόπουλος
Αφορμή δοθείσας δημοσιευθείσας επιστολής γονέα σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, η οποία απευθύνεται στον Πρωθ/γό, σχετική με την έλλειψη παιδιάτρων στα νοσοκομεία της Αργολίδας και της, ως είθισται, πάγιας τακτικής σε μεγάλο βαθμό του ΥΠΥΓ αναπάντητης ερώτησής μας με αριθ. Πρωτ.: 82/04-10-2022 με θέμα:

«Σημαντικά ζητήματα λειτουργίας Νοσοκομείου Ναυπλίου», επανερχόμαστε με δριμύτητα και επιτακτικότερα, εκθέτοντας εκ νέου το μείζον και ανεπίλυτο ζήτημα της έλλειψης παιδιάτρων στην Αργολίδα. Στην εν λόγω επιστολή γίνεται αναφορά ότι στην Αργολίδα (Ναύπλιο - Άργος) επικρατεί ανασφάλεια μεταξύ των γονέων, οι οποίοι καλούνται να μεταβαίνουν στην Τρίπολη ή να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς, όταν ξεσπούν ιώσεις ή ασθένειες στα παιδιά τους. Σε συνέχεια της επιστολής, αναφέρεται ότι οι ανάγκες στον τοπικό πληθυσμό έχουν πολλαπλασιαστεί σε τέτοιο βαθμό - σε επίπεδο παιδιατρικής υγειονομικής φροντίδας-, που να θεωρούνται πια ότι τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων, εξαιτίας αυτών, να έχουν καταρρεύσει, αφού δεν καλύπτονται.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε επιτέλους να προσλάβετε παιδιάτρους στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, προκειμένου να καλυφθεί παιδιατρικά η Αργολίδα, ώστε οι γονείς να μην εξαναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλους νοσοκομειακούς προορισμούς για ζητήματα υγειονομικής φύσεως των παιδιών τους;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ