ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

"Γυναίκα: O δρόμος προς την ισότητα": Με ιδιαίτερο χρώμα η εκδήλωση του 3ου Λυκείου Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | |
Γιορτή της Γυναίκας
Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 το 3ο Λύκειο Άργους τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας με αναφορά στις γυναίκες και στους άντρες που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, με τη σκέψη στις νοσηλευόμενες και στους νοσηλευόμενους και την ευχή να είναι γρήγορη η ανάρρωσή τους και με την καρδιά βαριά και αφιερωμένη στις χαροκαμένες μανάδες και στους πατεράδες που αναζητούν τα παιδιά τους μα δεν υπάρχουν πια …
Κατά την εκδήλωση έγινε αναφορά στις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές διεκδικήσεις της και νίκες της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα, από την απεργία του 1857 στη Ν Υόρκη και το πολιτικό σύνθημα «ψωμί και τριαντάφυλλα» έως και σήμερα που ο αγώνας συνεχίζεται. Καθώς όπως επισημαίνει και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες. «Η επίτευξη της ισότητας των φύλων και η ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί μια επιχείρηση που έμεινε ημιτελής και η ολοκλήρωσή της είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σύγχρονο κόσμο».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ Δημήτριος Καμπόσος, ο Βουλευτής Αργολίδας κ Γιάννης Ανδριανός, ή αναπληρωτής Βουλευτής Αργολίδας κ Ελένη Παναγιωτοπούλου, η Ευρωβουλευτής κ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου διαδικτυακά , ο Προϊστάμενος Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Βασίλης Πολύδωρος και η διοικήτρια του ΓΝ Άργους κ. Γεσθημανή Κασνακσιόγλου
Επίσης παρευρέθησαν ο Πρόεδρος ΚΕΔΑΜ κ Παναγιώτης Σκούφης , ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Γιάννης Γιατράκος, τα μέλη του ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους, τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Άργους, εκπαιδευτικοί και γονείς .
Ομιλήτριες ήταν :

H κα Αφροδίτη Μπλέτα, Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου, Εκπρόσωπος της Αθήνας στην Ένωση Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών, Επιστημονική Συνεργάτης του ΕΟΔΙΔ και Πρόεδρος του της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών με θέμα « Ευρωπαϊκή Ένωση και Ισότητα των Φύλων» η οποία επισήμανε ότι η ενδυνάμωση των γυναικών πρέπει να είναι ο θεμέλιος λίθος για την ισοτιμία τους σε κάθε εποχή .
H κα Ευτυχία Δημοπούλου Κώρου, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων -παράρτημα Άργους με θέμα «H Καλλιρρόη Παρρέν και η Εφημερίς των Κυριών »
Η κα Ιφιγένεια Παπαδημητρίου, Ιατρός Γυναικολόγος Μαιευτήρας της Μ/Γ Κλινικής του ΓΝ Άργους και η κα Μαρία Ψύλλα Προϊσταμένη Μαία, της Μ/Γ Κλινικής του ΓΝ Άργους με θέματα αντίστοιχα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα» και «Λοιμώξεις ΗPV – Εμβολιασμός»
Οι μαθήτριες δε του σχολείου μας Βίτσιου Κατερίνα, Διαμαντοπούλου Βάσια, Σταυράκη Αγγελική, Σταυράκη Λαμπρίνα, Στείρη Κωνσταντίνα, Συρμαλόγλου Χριστίνα υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κας Πένης Καχριμάνη και κας Στέλλας Σταματάκη ετοίμασαν δρώμενο για το «Φεμινιστικό Κίνημα στην Ελλάδα» και το παρουσίασαν με συνοδεία κιθάρας από τον μαθητή Στόφα Δημήτρη
Στο 3ο Γενικό Λύκειο Άργους αποφασίσαμε να θεσμοθετήσουμε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας –είναι η δεύτερη χρονιά φέτος - ώστε να αφυπνίσουμε την αγωνιστικότητα των νέων κοριτσιών και γιατί όχι και των αγοριών για να μη σταματήσουν να διεκδικούν σε κάθε εποχή και τόπο ένα πιο φιλόδοξο μέλλον για τη γυναίκα το μέλλον που της αξίζει.
Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΑΜ
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ