ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Ταξίδι γνώσης μαθητών του 1ου Λυκείου Άργους σε Λέρνα, Μύλους και στον Υγροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | |
Φυσιολατρική εκδρομή
Επίσκεψη μαθητών του 1ου Λυκείου Άργους στις πηγές της Λέρνας στον αρχαιολογικό χώρο των Μύλων και στον Υγροβιότοπο Ναυπλίου-Νέας Κίου.

Μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού προγράμματος «Αειφόρο σχολείο και η συμβολή του στη βιώσιμη ανάπτυξη» με συντονίστρια εκπαιδευτικό την κ. Σταύρου Αθηνούλα περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν στους παραπάνω χώρους από τον αρχαιολόγο Αντωνιάδη Χαράλαμπο την αρχαιολόγο Τζανετέα Χρυσούλα και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κύριο Γιατράκο Ιωάννη

Συγκεκριμένα οι μαθητές μας έμαθαν για τη σχέση του οικισμού της Λέρνας με τον αρχαιολογικό χώρο για τον τρόπο ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και για τις ασχολίες τους. Άκουσαν για την «Οικία των Κεράμων» και για τα δεκάδες σφραγίσματα, αποτυπώματα δηλαδή σφραγίδες με διάφορα σχέδια που βρέθηκαν πεσμένα σε σωρούς κατά την ανασκαφή.

Μοναδική εμπειρία η κατασκευή κεραμικής σφραγίδας σε διάφορα σχέδια με την βοήθεια των αρχαιολόγων

Είδαν το παρατηρητήριο πουλιών και κατανόησαν τις δυσκολίες που συναντούν τα πουλιά στο μεγάλο ταξίδι τους

Στο τέλος έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες.

Ευχαριστούμε τους ξεναγούς ,Αντωνιάδη Χαράλαμπο, Τζανετέα Χρυσούλα και Γιατράκο Ιωάννη, σε αυτό το υπέροχο ταξίδι γνώσης.

Λένα Παπαθανασίου
Διευθυντρια 1ου Λυκείου Αργους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ