ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ομάδα Γυναικών Άργους στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. | | |
Ομάδα Γυναικών Άργους
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει το λαό μας να κάνει λογαριασμό των θυσιών που πληρώνει για την πολιτική που θεωρεί «κόστος δίχως όφελος» για την ουσιαστική προστασία της ζωής του.

 Έναν λογαριασμό που τον πλήρωσε βαριά με την πανδημία η οποία βρήκε νοσοκομεία , κέντρα υγείας και όλες τις υγειονομικές μονάδες με τεράστιες ελλείψεις, σοβαρά υποστελεχωμένες, με κλειστά ιδρύματα, με παντελή απουσία Π.Φ.Υ ( Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας), μια κατάσταση που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων.

Στο Νομό μας το Κέντρο Υγείας ΄Αργους , το 2013 είχε 20 γιατρούς και σήμερα έχει λιγότερους από τους μισούς. Σημαντικό για μας τις γυναίκες είναι η ανυπαρξία γυναικολογικού ιατρείου. Δεν εξασφαλίζεται ο εμβολιασμός όλων των κοριτσιών δωρεάν για τον καρκίνο της μήτρας. Δεν έχουμε τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου για γυναικολογικούς καρκίνους (τεστ ΠΑΠ, μαστογραφίες), οστεοπόρωση κλπ.

Στο Νοσοκομείο του ΑΡΓΟΥΣ

Η παιδιατρική κλινική παρά τις εξαγγελίες παραμένει ζητούμενο , η ψυχιατρική υπολειτουργεί . η νευρολογική είναι ανύπαρκτη. Η αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών απουσιάζει πλήρως . Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μεγάλες.

Την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση στη δημόσια υγεία έχουν αυτοί που μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα , οι οποίοι εφαρμόζουν και εξειδικεύουν την πολιτική της ΕΕ στην υγεία που την μετατρέπει σε εμπόρευμα, με μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον κλάδο με στόχο να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα που παίρνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού και των υπηρεσιών πρόνοιας. Εμείς οι γυναίκες μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο λαό αντιπαλεύουμε αυτή την πολιτική και διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΤΟ.Μ.Υ Άργους,
την Παρασκευή 7 Απρίλη, στις 11 το πρωί


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ