ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Το πλούσιο πρόγραμμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για τα 200 χρόνια από την Β’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:09:00 μ.μ. |
Πρόσκληση προγράμματος
 Το πλούσιο πρόγραμμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για να τιμήσει και να αναδείξει το ιστορικό γεγονός της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από τη σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος το 1823 θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται την Τρίτη 18 Απριλίου και ώρα 19.00, στο Ίδρυμα Μνήμης Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη.


Το έναυσμα θα δοθεί με τα εγκαίνια της Ιστορικής, Εικαστικής και Φωτογραφικής Έκθεσης. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Χρήστος Ευθυμίου» του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» από 18 έως 23 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας 10.30-13.30 και 18.00-21.00.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, ο Σύλλογος των Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους με ομαδική έκθεση ζωγραφικής από τη ζωγράφο Τζωρτζίνα Κωστοπούλου και τα τμήματα Ενηλίκων και Παιδιών του Συλλόγου, με τον επετειακό τίτλο «Έν Άστρει Β΄ Εθνοσυνέλευσις 1823», ο φοιτητής Αρχιτεκτονικής Γιάννης Κουρμπέλης με έκθεση φωτογραφίας που θα περιλαμβάνει παλαιές οικίες και αρχοντικά που υπήρχαν στο Άστρος κατά την περίοδο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης και τέλος το εργαστήριο παραδοσιακού ενδύματος Νίκης Κούρταλη – Κούλη το οποίο θα εκθέσει παραδοσιακές φορεσιές.

Παράλληλα, το ίδιο βράδυ και ώρα 20.00 στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τη Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων Βόρειας Κυνουρίας αφιερωμένη στην «Ελευθερία».
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ