ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Το πρόγραμμα της Βουνοπαρέας Αργολίδας για την 3ήμερη Πρωτομαγιάτικη εξόρμηση στη Λευκάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:15:00 π.μ. | |
τοπίο
 Η Βουνοπαρέα Αργολίδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα της δραστηριότητας του 3ημέρου της Πρωτομαγιάς (29-30/04 & 01/05) με προορισμό το πανέμορφο νησί της Λευκάδας.

Για ακόμη μια φορά σας προσκαλούμε να πεζοπορήσουμε μαζί σε ένα 3ήμερο γεμάτο μοναδικές εικόνες και ιδιαίτερες εμπειρίες με φόντο το μαγευτικό Ιόνιο.
Αυτή τη φορά η Βουνοπαρέα σχεδίασε μια δραστηριότητα με σκοπό να καλύψει όσον το δυνατόν περισσότερες από τις ¨άγνωστες¨ ομορφιές της Λευκάδας.

· Αναλυτικό πρόγραμμα:

- 1η ημέρα:

Αναχώρηση από το Ναύπλιο (λιμάνι) στις 06:30 και από το Άργος (λαϊκή αγορά) στις 07:00, με κατεύθυνση τη Λευκάδα και συγκεκριμένα το γραφικό Νυδρί όπου θα αποτελέσει και τη βάση για τις εξορμήσεις μας στο νησί. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, δεν χάνουμε χρόνο και ετοιμαζόμαστε για την πρώτη μας εξόρμηση. 

Προορισμός μας τα Κολυβάτα (425μ.) στο κεντρικό μέρος του νησιού όπου και ξεκινάει η πεζοπορία μας. Ένα ιδιαίτερο μονοπάτι, στις πλαγιές του όρους Σκάροι, μέσα σε ένα υπεραιωνόβιο δάσος με δρυς, βελανιδιές και σπάνια αγριολούλουδα θεωρείται από πολλούς ίσως η καλύτερη διαδρομή ολόκληρου του νησιού. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας επισκεπτόμαστε επίσης την Ι.Μ. της Κόκκινης Εκκλησίας(1.458μ.Χ.) στα Πλατύστομα και τη Μονή Αγ. Γεωργίου (1.611μ.Χ) στην περιοχή Αλεξάνδρου, δύο από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Λευκάδας.

Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, επιστρέφουμε στο Νυδρί για ξεκούραση και βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του χωριού.

- 2η ημέρα:
Ξεκινάμε την ημέρα μας με πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε πάλι για τα νότια της Λευκάδας και συγκεκριμένα το χωριό Σύβρος, όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας. Θα περπατήσουμε σε ένα παραμυθένιο τοπίο μέσα στο φαράγγι της Δάφνης, στο «μονοπάτι των πηγών» το οποίο βρίσκεται μέσα και γύρω από τα χωριά Σύβρος και Βουρνικάς. Τα δύο χωριά βρίσκονται στις νότιες υπώρειες της Ελάτης με υπέροχη θέα στον κάμπο και τον κόλπο της Βασιλικής. Το μονοπάτι, πνιγμένο σε οργιώδη βλάστηση, περνάει από ρυάκια, μικρούς καταρράκτες και ερείπια παλιών νερόμυλων και ενώνει τις πηγές του Αρχοντικού, της Κλημάτσας και της Κερασιάς με τις τελευταίες να είναι και οι πιο εντυπωσιακές.

Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα αναπληρώσουμε τις δυνάμεις στην γραφική πλατεία του Σύβρου και αφού ξεκουραστούμε θα ανηφορίσουμε προς το Νυδρί και το διάσημο φαράγγι Δημοσάρη με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Μια παραμυθένια τοποθεσία που θυμίζει έργο τέχνης και προσφέρει στιγμές απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας. Πηγάζει κοντά στο χωριό Πλατύστομα και στην πορεία του συναντά μικρότερους χείμαρρους από τις γύρω περιοχές και καταλήγει δυτικά του οικισμού της Ράχης. Εκεί σχηματίζεται ο περίφημος καταρράκτης πριν καταλήξει στη θάλασσα στο Νυδρί.

Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ετοιμαζόμαστε για ηλιοβασίλεμα και βραδινή βόλτα στη Λευκάδα.

- 3η ημέρα:
Για την την τελευταία ημέρα της δραστηριότητάς μας υπάρχουν δύο εναλλακτικές.
Για όποιον χόρτασε από τα ορεινά περπατήματα και πεθύμησε λίγο θάλασσα, η κρουαζιέρα που ξεκινάει από το Νυδρί και περιδιαβαίνει τα κοντινά νησιά είναι η καλύτερη λύση. Ιθάκη, Φισκάρδο, Σκορπιός και Μεγανήσι μας περιμένουν να μας χαρίσουν απλόχερα τις ομορφιές τους.

Για τους ¨αμετανόητους¨ βουνίσιους, η διαδρομή της ημέρας ξεκινάει από τη φημισμένη Εγκλουβή και ανεβαίνει μέσα από τον Αμμότοπο μέχρι την κορυφή του Προφήτη Ηλία στα 1036μ. Η θέα προς το Ιόνιο αστείρευτη, ίσως το καλύτερο σημείο του νησιού για φωτογραφίες.

Στη συνέχεια και αφού οι δύο ομάδες ενωθούν και πάλι στο Νυδρί, ύστερα από το μεσημεριανό μας γεύμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και αργά το βράδυ φθάνουμε στη βάση μας.
· Πληροφορίες διαδρομών:
- 1η ημέρα: Μήκος διαδρομής: 5 χλμ, Υψομετρική διαφορά: 200μ., Ώρες: 03:30
- 2η ημέρα: Μήκος διαδρομής: 9 χλμ, Υψομετρική διαφορά: 450μ., Ώρες: 05:00
- 3η ημέρα: Μήκος διαδρομής: 2,5 χλμ & 2,5 χλμ επιστροφή, Υψομετρική διαφορά: +300μ. -300μ., Ώρες: 03:30
Η όλη δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι οι διαδρομές είναι εύκολες ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

· Παροχές δραστηριότητας:
-Μεταφορά από Ναύπλιο και Άργος με λεωφορείο
-Τοπικές μετακινήσεις (βάσει προγράμματος)
-Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο στο Νυδρί
-Τρεις (3) έμπειροι συνοδοί βουνού
-Πλήρες ομαδικό φαρμακείο
-Ασύρματες επικοινωνίες
-Φωτογραφικό υλικό
-Φ.Π.Α. 24%

Δεν περιλαμβάνεται:

-Ότι ρητά δεν αναφέρεται στις παροχές δραστηριότητας.

· Απαραίτητος εξοπλισμός:

Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, φακός, αντηλιακό, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή - ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), προσωπικό φαρμακείο, σακούλα απορριμμάτων, αλλαξιές ρούχων.
· Πληροφορίες:
Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Κατάθεση προκαταβολής στον τραπεζικό λογαριασμό (GR4301716110006611151494570) με αναγραφή αιτιολογίας “ΛΕΥΚΑΔΑ”. Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Τυχόν έξοδα εμβάσματος από άλλη τράπεζα, βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ