ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Στην Μητρόπολη Αθηνών το "ύστατο χαίρε" στην Κατερίνα Χέλμη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:18:00 μ.μ. | |
Πένθος
Η κηδεία της σπουδαίας ηθοποιού του Κινηματογράφου και του Θεάτρου Κατερίνας Χέλμη θα γίνει το Σάββατο 22/4, ώρα 11πμ στην Μητρόπολη Αθηνών για έναν ύστατο χαιρετισμό.

Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι ο πρώτος της κινηματογραφικός ρόλος στον οποίο ξεχώρισε, ήταν στο "Νόμος 4000" του Δαλιανίδη, όπου υποδύθηκε για πρώτη φορά το ρόλο της πόρνης με τρόπο σπαρακτικό, με στοιχεία αρχαία τραγωδίας και με ιδιαίτερη ευαισθησία. Το ίδιο και στα ''Κόκκινα φανάρια'' του Βασίλη Γεωργιάδη, η ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 1964, όπου σχεδόν κλέβει την παράσταση στο ρόλο της Μαρίνας με τη φράση ''Θα φαρμακωθώ''. Άλλος ένας αξιόλογος ρόλος ήταν στους ''Εχθρούς'' του Ντίνου Δημόπουλου, μεταφορά του έργου του Μαξίμ Γκόργκι.

Η Κατερίνα Χέλμη ερμήνευε δυναμικά και αγέρωχα τις ηρωίδες της, αλλά με ευαισθησία και τραγικότητα τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Το 1975 συμμετέχει στη Γαλλική παραγωγή La Faille (Το Λάθος), βασισμένο στο έργο του Σαμαράκη σε σκηνοθεσία Peter Fleischmann, με τους Michel Piccoli και Ugo Tognazzi. Ο κορυφαίος της κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην ταινία του Δημήτρη Μαυρίκιου, ''Στο δρόμο για το Λαμόρε'', ενώ άλλη μια αξιόλογη συμμετοχή πραγματοποίησε στον ''Άγγελο'' του Γιώργου Κατακουζηνού. Άλλες αξιόλογες συμμετοχές στις ταινίες ''Αλεξάνδρεια, της Μαρίας Ηλιού, ''Ελ Γκρέκο'' του Σμαραγδή, ''Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών'' του Σύλλα Τζουμέρκα, που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό και προβάλλονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο.

Η Κατερινα Χελμη τιμήθηκε, μεταξύ άλλων διακρίσεων, με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, με τον Χρυσό Πήγασο από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” και από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρείας Φίλοι του Λαού.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Πληροφορίες 6972080441
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ