ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

"Ναυπλία Ενωμένη": Συνάντηση με τον Σύλλογο Εστίασης Ναυπλίου «Το Ανάπλι»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:14:00 μ.μ. | | |
"Ναυπλία Ενωμένη"
Την Πέμπτη 6 Απριλίου, αντιπροσωπεία της «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Παπαδημόπουλο, συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εστίασης Ναυπλίου «Το Ανάπλι».

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας. Συζητήθηκε εκτενώς η πρόθεσή τους να συνταχθεί, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, μελέτη, η οποία σε συνδυασμό με την έναρξη διαλόγου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, θα συντείνει στη λύση του προβλήματος των στεγάστρων και της εν γένει κάλυψης των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων, ιδιαίτερα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επίσης, ανταλλάχτηκαν απόψεις, σε σχέση με τα διαχρονικά προβλήματα του κλάδου, την αποκομιδή των απορριμμάτων των καταστημάτων, την ανακύκλωσή τους και την ανάγκη διαλογής τους από την πηγή, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων στα καταστήματα, και εξετάστηκαν τα διαχρονικά προβλήματα του δικτύου ύδρευσης στο Παλιό Ναύπλιο και του πάρκινγκ, στην πόλη μας, κυρίως τις ημέρες αιχμής.

Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας και ουσιαστικής συνάντησης, αναλύθηκαν προτάσεις για την περαιτέρω και με διάφορους τρόπους τουριστική προβολή της πόλης και την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Εκτέθηκαν ζητήματα για την οδό 25ης Μαρτίου, περιοχή που, ενώ έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα, στερείται βασικών οδικών υποδομών (π.χ. διαβάσεων) και η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών υπηρετείται από μια ξεπερασμένη πια νησίδα. Οι επαγγελματίες, τέλος, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απουσία ενημέρωσης, αναφορικά με το έργο της σχεδιαζόμενης μαρίνας, αλλά και γενικότερα για την έλλειψη σχεδιασμού μίας τουριστικής ανάπτυξης που θα σέβεται εξίσου τον επαγγελματία, τον κάτοικο και τον επισκέπτη.
Όπως γίνεται αντιληπτό, τα ζητήματα που εθίγησαν ήταν πολλά και τα περισσότερα από αυτά, δυστυχώς, χρονίζοντα. Αναμφισβήτητα, η επίλυσή τους απαιτεί μελέτη, εξειδίκευση και καλή θέληση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Κυρίως, όμως, προϋποθέτει μία δημοτική αρχή, με σχέδιο, γνώση των αναγκών των επιχειρήσεων της πόλης και των δημοτών της και στόχο μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που θα αποφέρει οφέλη σε όλους. Δυστυχώς, οι αρετές αυτές δε διακρίνουν την παρούσα δημοτική αρχή.

Στη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», δεν έχουμε «μαγικό ραβδί», για να λύσουμε όλα τα προβλήματα, σε μία ημέρα. Επίσης, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί σκοπό μας η ανάλωση σε προεκλογικές υποσχέσεις που δε θα ήταν δυνατόν να τηρηθούν την επόμενη ημέρα των εκλογών. Έχουμε, όμως, και σχέδιο και θέληση, όσον αφορά στον τουρισμό του Δήμου μας. Ο πραγματικός διάλογος μεταξύ όλων των φορέων για τα προβλήματα και η πρόταση πιθανών λύσεων, αποτελούν την αρχή αντιμετώπισης των ακανθωδών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της εστίασης στην πόλη μας. Απαιτούνται, ωστόσο, και προσεκτικά σχεδιασμένες ενέργειες και προσπάθειες, καθώς ο τουρισμός δεν αποτελεί μόνο μια παραγωγική διαδικασία, αλλά το αντικείμενο μιας σύνθετης και ολοκληρωμένης πολιτικής διεργασίας, της τουριστικής πολιτικής. Στην «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε οι φορείς αυτής της πολιτικής, η οποία θα ενώσει, επιτέλους, δήμο, επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες σε μία κοινή ομάδα, ώστε βασικό τους μέλημα να είναι το καλό του τόπου μας.

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» δεσμεύεται ότι, ως δημοτική αρχή, θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής, για την τουριστική προβολή της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, με τη δρομολόγηση των απαραίτητων δράσεων και έργων.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ