ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Ναυσικά Μπαβελή υπ. Δήμαρχος Άργους Μυκηνών: Να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ στις Εθνικές και στις Δημοτικές εκλογές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. | | |
Ναυσικά Μπαβελή υπ. Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας,ακόμα και στις ισχυρότερες οικονομικά χώρες ,στη διάρκεια της πανδημίας απέδειξαν ότι τα θεμέλιά τους είναι παντού σαθρά, επειδή στηρίζονται πάνω στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας. 

Αυτή την πολιτική υπηρετούν η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα εξειδικεύοντας τη στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία-Πρόνοια που στόχο έχει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους των Ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Οι άξονες πάνω στους οποίους εξειδικεύεται στη χώρα μας αυτή η στρατηγική είναι: Η ραγδαία μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κρατικών μονάδων υγείας και ενίσχυση της λειτουργίας τους με όρους επιχειρήσεων, η επιχειρηματική δράση στον κλάδο, περιορισμός των υπηρεσιών που παρέχονται δωρεάν από το κράτος στο επίπεδο του< ελάχιστου βασικού πακέτου>, μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας,με το ελάχιστο δυνατό κρατικό κόστος. 

Με βάση αυτούς τους άξονες διαμορφώνονται όλα τα μέτρα που προωθούνται από τις εκάστοτε Αστικές Κυβερνήσεις με ολέθριες συνέπειες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού και τις υπηρεσίες Πρόνοιας .

Οι παραπάνω στόχοι και τα μέτρα για την υλοποίησή τους αποτελούν το περιεχόμενο της επιστροφής στην κανονικότητα’’, του εξορθολογισμού του συστήματος Υγείας –Πρόνοιας που συστηματικά πρόβαλαν όλες οι κυβερνήσεις και τα Κόμματα αστικής διαχείρισης. 

Κοινή τους τακτική είναι να ενοχοποιούν για τα υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της Υγείας τις υπερβολικές κρατικές παροχές και να προχωρούν στον ΄΄εξορθολογισμό’’ με περικοπές των παροχών και με καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις από τη δεκαετία του ΄΄80.Μετα το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης οι περικοπές στη συνολική κρατική χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα υγείας εντάθηκαν. Από το 2009 ως το 2015 με διάφορες κυβερνήσεις [ΝΔ ΠΑΣΟΚ ]οι περικοπές ήταν7,3 δις ευρώ .

Μέσα σε 10 χρόνια έκλεισαν 17 Νοσοκομεία μεταξύ αυτών και τα Λοιμωδών νοσημάτων με τη δικαιολογία ότι δεν χρειάζονται τον 21ο αιώνα αυτά με τραγικές συνέπειες στη διάρκεια της πανδημίας. Από το2010 ως το 2013 η μείωση των γιατρών του ΕΣΥ έφτασε το35%. 

Την τετραετία 2015-2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ μείωσε τις επιχορηγήσεις των Νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 860 εκατομμύρια(45%) φορτώνοντας τη δαπάνη στα ασφαλιστικά ταμεία. Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε για το 2021 σε νέες περικοπές στην Υγεία 572 εκατ. Ευρώ, ενώ το2022 σε 279 εκατ. ευρώ . Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία κατά 139 Εκ .και μείωση κατά 140 εκατ. στην πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας..

Οι δημόσιες μονάδες υγείας λειτουργώντας ως επιχειρήσεις με τα μέτρα της κυβέρνησης μειώνουν το λεγόμενο ‘ μισθολογικό κόστος με τη μείωση του μόνιμου προσωπικού ,με την κινητικότητα του προσωπικού ανάμεσα σε τμήματα και μονάδες υγείας. 

Οι προσλήψεις που εξαγγέλλονται είναι συμβασιούχοι που ανανεώνεται η σύμβασή τους η αντικαθιστούν άλλους που απολύθηκαν κι έτσι ανακυκλώνεται το ίδιο προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων σε πανελλαδικό επίπεδο που αυτό σημαίνει επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς των υγειονομικών και ταυτόχρονα των συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών. 

 Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που ψηφίστηκε στη βουλή για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη , την Ψυχική Υγεία, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ,τον ΕΟΠΥΥ, την ιδιωτικοποίηση του ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΎ κέντρου οδηγεί τους ασθενείς στα<< κοράκια >> της ιδιωτικής Υγείας κάθε μορφής ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους στις πολύμηνες λίστες αναμονής για ένα διαγνωστικό έλεγχο, χειρουργείο και θεραπεία στα Δημόσια Νοσοκομεία. 

Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων και τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής τις βλέπουμε και στο Νομό μας, με ανύπαρκτη ουσιαστικά πρωτοβάθμια Υγεία με κέντρα υγείας να υπολειτουργούν , με ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό στα δύο Νοσοκομεία , με ανύπαρκτες Κλινικές ,κλινικές που δεν λειτουργούν όπως η Παιδιατρική στο Άργος παρά τις εξαγγελίες η υπολειτουργούν, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς στο νομό η για πιο σοβαρά περιστατικά να πάνε σε γειτονικές πόλεις η στην Αθήνα όπως οι ογκολογικοί ασθενείς, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που ενώνει όλα τα αστικά κόμματα, ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,ΜΕΡΑ25 κ.λ.π, στην ουσία,παρά τις επιμέρους διαφορές τους είναι η πλήρης συμφωνία τους με τη στρατηγική της ΕΕ για την καπιταλιστική ανάπτυξη τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου,και για τα ζητήματα της Υγείας η πολιτική του κόστους οφέλους, της εμπορευματοποίησης της.Είναι ξεκάθαρο τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν εξαπατώντας κάθε τέσσερα χρόνια το λαό που τον φορτώνουν όλο και περισσότερα βάσανα. 

Δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα από τους <σωτήρες> που κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι η λαϊκή Υγεία θα ικανοποιηθεί με ρυθμίσεις για τη συνύπαρξη των δημόσιων Νοσοκομείων- επιχειρήσεων και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην Υγεία. Να γυρίσουμε λοιπόν την πλάτη στα κόμματα της αστικής τάξης που μας βάζουν θηλιά στο λαιμό, και να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ και στις Εθνικές και στις Δημοτικές εκλογές γιατί είναι η μόνη επιλογή που δεν μεταμορφώνεται,που είναι δίπλα στο λαό καθημερινά ,που οργανώνει τους αγώνες του, όπως και στον τομέα της Υγείας με τις 627 Ερωτήσεις,

Επίκαιρες Ερωτήσεις και Επερωτήσεις που έκανε στη Βουλή την τετραετία που πέρασε, αλλά κυρίως μέσα από τη δράση του στο κίνημα σε κάθε Νοσοκομείο, σε όλες τις μονάδες Υγείας-Πρόνοιας διεκδικώντας δημόσια , δωρεάν υγεία και φάρμακο για όλο το λαό, την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο αυτό χώρο και την εξασφάλιση της υψηλού επιπέδου δωρεάν περίθαλψης που δικαιούται κάθε άνθρωπος και μπορεί να την παρέχει σήμερα η τεράστια πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας.Που παλεύει με αυτοθυσία με όλες του τις δυνάμεις για τα δίκια των εργαζομένων και δίνει προοπτική κι ελπίδα για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος.

Μπαβελή Ναυσικά
Υποψήφια Δήμαρχος με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στο δήμο ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΏΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ