ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Τιμητική εκδήλωση στο Άργος για τον Πρωτοψάλτη Σταμάτη Καρυάμη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:13:00 μ.μ. | |
Απονομή επαίνου
Στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Άργος πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Σάββατο 29 Απριλίου 2023, τιμητική εκδήλωση για τον Πρωτοψάλτη κ. Σταμάτη Καρυάμη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 56 ετών ευδόκιμης ιεροψαλτικής διακονίας. 
Η εκδήλωση είχε διοργανωθεί με άψογο τρόπο από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Καπαρέλο και το περί αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και από τον έτερο εφημέριο π. Γεώργιο Ράπτη. 
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, απέδωσε επίκαιρους ύμνους του Πεντηκοσταρίου ο Βυζαντινός Χορός "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους" υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Χαβιαρλή. 
Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Τασσιάς, ο οποίος με αριστοτεχνικό τρόπο και με την αμεσότητα του λόγου του, που τον διακρίνει, κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού ολοζώντανο καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Τον τιμώμενο κ. Σταμάτη Καρυάμη προσφώνησε ο π. Χρήστος Καπαρέλος, εξαίροντας την άριστη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια, ενώ το βιογραφικό του αναγνώστηκε από τον κ. Τασσιά. 
Με λόγους καρδιακούς τον εγκωμίασαν επίσης ο επιστήθιος επί σειρά ετών φίλος και συνεργάτης του στον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Αργολίδος "Ιάκωβος Ναυπλιώτης" αλλά και επίτιμος Πρόεδρός του, κ. Γεώργιος Δαρλάσης, Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου Άργους καθώς επίσης και ο νυν Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτριος Καρκαλάτος, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. 
Παράλληλα ο εν Αργολίδι Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως "Δημοσθένης Παϊκόπουλος", διά του Προέδρου του, κ. Παναγιώτη Γαλάνη, Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους, τίμησε τον κ. Καρυάμη με την απόδοση πλακέτας. Επίσης τιμητική πλακέτα, αναμνηστικό έπαινο και ανθοδέσμη απέδωσαν στον τιμώμενο, ο π. Χρήστος Καπαρέλος, εξ' ονόματος όλων των συνεργατών του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος απηύθηνε και χαιρετισμό και τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του κατ' αυτόν τον τρόπο, και ο κ. Ευάγγελος Μαρινόπουλος, νέος Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Λαμπαδάριος του κ. Καρυάμη επί 14 συναπτά έτη και Πρόεδρος του Σωματείου "Βυζαντινός Χορός Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους".
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η σύζυγος του κ. Καρυάμη, κ. Βασιλική Τσάιδα, η οποία, σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, επανέφερε στην μνήμη όλων τον Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο τον Β΄ (Δελληγιανόπουλο), με την προτροπή του οποίου είχε διοριστεί ο κ. Καρυάμης Πρωτοψάλτης στον Αγιο-Νικόλα πριν από 56 χρόνια, και ο κ. Ιωάννης Χαβιαρλής. 
Το πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει σε μονωδίες τους δυο φερέλπιδες νέους που αναλαμβάνουν τα αναλόγια του Αγίου Νικολάου, τον μεν κ. Μαρινόπουλο σε ένα "Άξιον εστίν..." το δε νέο Λαμπαδάριο κ. Δημήτριο Καπαρέλο σε ένα "Σε υμνούμεν...", αμφότερα στον βυζαντινό ήχο, πλάγιο του δευτέρου, ενώ νωρίτερα ο κ. Καρυάμης έψαλλε το στιχηρό αναστάσιμο του τρίτου ήχου "Εις το μνήμα σε επεζήτησεν..." από στήθους, προς τέρψη όλων, που έσπευσαν να τον καταχειροκροτήσουν.
Στην αποφώνησή του ο κ. Τασσιάς με έναν, όντως μαγευτικό τρόπο, εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του κ. Καρυάμη, σημειώνοντας πως τελικά, στο λειτουργικό Δράμα της Ορθόδοξης λατρείας δεν υπάρχει καμιά αυλαία που κλείνει, αλλά η αέναη δοξολογία του ονόματος του Τριαδικού Θεού. Στο κλείσιμο ο Βυζαντινός Χορός απέδωσε το υπέροχο δοξαστικό της Αναστάσεως "Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει..." από κοινού με τον τιμώμενο κ. Καρυάμη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νος Μπέγκος, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.Μ. κ. Παναγιώτης Σκούφης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άργους κ. Δημήτριος Καρυάμης, η υποψήφια βουλευτής Αργολίδας κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου, η υποψήφια βουλευτής Αργολίδας κ. Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου, καθώς επίσης και πλήθος ιεροψαλτών απ' όλη την Αργολίδα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ