ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ο υπ. βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Παπαϊωάννου επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. | | |
Τάκης Παπαϊωάννου
Ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τάκης Παπαϊωάννου επισκέφτηκε τους χώρους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας στην Πυργέλλα.

Ο Τάκης Παπαϊωάννου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Σεχιώτη, την διευθύντρια του ΚΔΑΠ κ. Τζανέτου καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για την δράση του Συλλόγου και του Κέντρου, τα μελλοντικά σχέδια αλλά και τις ανάγκες του.
Ο υπ. Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, να συνομιλήσει με εξυπηρετούμενους και εργαζόμενους της δομής και να διαπιστώσει την ποιότητα της δουλειάς που λαμβάνει χώρα καθώς και το συγκινητικά θετικό αποτύπωμα που αυτή αφήνει στους εξυπηρετούμενους, τις οικογένειές τους καθώς και στην τοπική κοινωνία.
Η δημιουργία και η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής αποτελεί εξ' ολοκλήρου αποτέλεσμα εθελοντικής δράσης από τα μέλη του συλλόγου και έρχεται να επιβεβαιώσει και να συμπληρώσει την απόλυτη απόσυρση του κράτους από τον κοινωνικό του ρόλο.
Παρόλη την προσπάθεια του Συλλόγου, η εντεινόμενη κρίση ακριβείας δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη τη λειτουργία της δομής. Τα λειτουργικά έξοδα που αφορούν ηλεκτρικό ρεύμα και τις μετακινήσεις των εξυπηρετούμενων έχουν εκτοξευτεί το τελευταίο διάστημα με τα μόνα έσοδα να προέρχονται από το κουπόνι επιχορήγησης ανά οφελούμενο στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος επιχορήγησης. Ο Σύλλογος αιτείται την αύξηση του ποσού ανά οφελούμενο κατά €1000 ανά έτος ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του καθώς και τη θέσπιση τακτικής κρατικής επιχορήγησης.
Το κύριο μελλοντικό σχέδιο του Συλλόγου είναι η δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία στην περιοχή. Μια τέτοια δομή θα μπορούσε να υποδεχτεί δεκάδες άτομα με αναπηρία ώστε να διαβιούν με αξιοπρέπεια σε ολόκληρη τη ζωή τους ακόμα κι όταν δεν διαθέτουν φροντιστές από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ