ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Ανδριανός για τη μαρίνα Ναυπλίου: Η υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ δικαίωση του αγώνα που συντονισμένα δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. | | |
Ανδριανός
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για την υπογραφή της σύμβασης του ΣΔΙΤ για τη μαρίνα Ναυπλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υπογραφή της σύμβασης για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη μαρίνα Ναυπλίου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για το Ναύπλιο και την Αργολίδα, μια μέρα δικαίωσης του αγώνα που συντονισμένα δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια γι’ αυτό το σημαντικό έργο.

Η μαρίνα του Ναυπλίου, ένα έργο πνοής για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, για την τοπική κοινωνία και οικονομία, που θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας με 197 θέσεις ελλιμενισμού και συμπληρωματικά έργα πρόσβασης, ένα έργο που επί χρόνια οραματιστήκαμε και διεκδικήσαμε, βρίσκεται ένα ακόμη βήμα κοντύτερα στην ολοκλήρωσή του.

Θυμίζω ότι το πρώτο βήμα έγινε το 2008, και η μεγάλη ώθηση όπως όλοι γνωρίζουμε έγινε επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά που ο ίδιος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και στην οποία είχα την τιμή να συμμετέχω. Τον Νοέμβρη του 2021 με τον φίλο Υπουργό Βασίλη Κικίλια και τη Γενική Γραμματέα Βίκυ Λοΐζου εδώ στο Ναύπλιο, υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα – μαρίνας Ναυπλίου, από το Υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Με την παραχώρηση αυτή ξεκλείδωσε ο δρόμος που σήμερα οδήγησε στη υπογραφή της Σύμβασης για το ΣΔΙΤ.

Αυτή η πολιτική βούληση ήταν αναγκαία, καθώς επί χρόνια το έργο είχε βαλτώσει, παρά το γεγονός ότι τα θετικά αναπτυξιακά αποτελέσματα της υλοποίησής του ήταν ξεκάθαρα.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν αποδεικνύεται ότι για να προχωρήσουν τέτοια έργα χρειάζεται αφενός η συντονισμένη διεκδίκηση των τοπικών κοινωνιών, η προσήλωση στο αποτέλεσμα και η συνένωση δυνάμεων, με μια τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού υπεύθυνη, σοβαρή και διεκδικητική, και αφετέρου βεβαίως χρειάζεται ένα κεντρικό κράτος, μια Κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τη σημασία αυτών των παρεμβάσεων, μια Κυβέρνηση που και ξέρει, και θέλει και μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης και της προκοπής για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω ξανά και με αυτή την ευκαιρία πέρα από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, τη Γενική Γραμματέα, και τον Γενικό Γραμματέα ΣΔΙΤ που εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτό το έργο, τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τους Αντιπεριφερειάρχες, τον νυν Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και τους προϋπηρετήσαντες.

Οι Αργολιδείς ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο που συνδυάζει το φυσικό κάλλος με το πανταχού παρόν αποτύπωμα της ιστορίας και του πολιτισμού. Και σ’ αυτά τα δύο μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, προστίθεται βεβαίως και η εργατικότητα και η δημιουργικότητα των ανθρώπων του τόπου μας, η αναγκαία προϋπόθεση ώστε αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά να αποδώσουν πραγματικά τα θετικά τους αποτελέσματα για την τοπική μας κοινωνία.

Οι Αργολιδείς λοιπόν έχουμε αποδείξει και συνεχώς αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε αποφασισμένοι αυτά τα πλεονεκτήματα, αυτές τις ευλογίες του τόπου μας, να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία μας, με αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα.

Η μαρίνα του Ναυπλίου, με την ολοκλήρωσή της, θα αποτελέσει ακόμη μια σημαντικότατη αναπτυξιακή υποδομή με ακτινοβολία όχι μόνο για την Αργολίδα, αλλά και για ολόκληρη την νοτιοανατολική Ελλάδα.

Είναι στο χέρι μας, και είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε όλα όσα δικαιούται και αξίζει ο τόπος μας. Από τα έργα ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού μας πλούτου, μέχρι την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και των υποδομών, την στελέχωση της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών υπηρεσιών, των σωμάτων ασφαλείας.

Με αποτελεσματική λοιπόν διεκδίκηση από πλευράς μας και με μια κυβέρνηση που ακούει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας είναι σίγουρο ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές ακόμη τέτοιες μέρες χαράς, ικανοποίησης και αισιοδοξίας για την Αργολίδα και τους ανθρώπους της».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ