ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Εργατικά Σωματεία προς Εργατικό Κέντρο Αργολίδας: Ποιον νομίζετε οτι κοροϊδεύεται;

Εργατική Πρωτομαγιά
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
προς έκπληξη μας, είδαμε και ακούσαμε τον πρόεδρο του ΕΚ. Αργολίδας, Φ. Κολεβέντη, πως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας, οργανώνει Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση μέσα από «φόρουμ συνεργασίας φορέων»…

Η μεγαλύτερη «έκπληξη» βέβαια είναι ότι συνδιοργανωτής και συνεργάτης του ΕΚ και των «φορέων»! είναι και το όργανο που εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων, τους βιομήχανους και τη μεγαλοεργοδοσία στο νομό, το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Χωρίς ίχνος συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο φιάσκο που αποκαλεί πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση μαζί με τα αφεντικά τους, στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου και εταιρισμού».

Λοιπόν να του θυμίσουμε ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ. Είναι η γιορτή της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και των συμμάχων της, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες της πόλης, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες!

Η 1η ΜΑΗ είναι ΗΜΕΡΑ αυτών που παράγουν τον πλούτο και όχι αυτών που το κλέβουν!

Η Πρωτομαγιά οργανώνεται από τους εργάτες και τα σωματεία τους μέσα από ζωντανές διαδικασίες με μαχητικές διεκδικήσεις και όχι σε φόρουμ συνεργασίας μαζί με την μεγαλοεργοδοσία.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για το πως αντιλαμβάνεται ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός την οργάνωση, την διεκδίκηση και την συμμετοχή των εργαζομένων.

Ένα τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν, στο «γύψο», με στόχο να βάλουν τους εργαζόμενους στο χέρι για να μην «κουνιέται φύλλο». Το διαπιστώσαμε και στην πανδημία με τα χιλιάδες εργατικά ζητήματα που αναδείχτηκαν στους χώρους δουλειάς, αλλά όλοι αυτοί έκαναν την πάπια… Το διαπιστώσαμε και με τα δεκάδες πρόσφατα και παλιότερα, εργατικά ατυχήματα, που πέρασαν στα «ψιλά» για τις διοικήσεις των Ε.Κ. στο νομό.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι από αυτή την «μυστική» συνάντηση, για τους εργάτες - χωρίς εργάτες, με θράσος και ψευτοδικαιολογίες, εκδιώχθηκαν δύο μέλη από το παράρτημα Αργολίδας του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών. Τόσο ενωτικοί…

Το θέμα λοιπόν, είναι να τα βρίσκουν μεταξύ τους, να κάνουν συμφωνίες με κλειστές πόρτες και μακριά από τους εργαζόμενους, χωρίς να τους λαμβάνουν υπόψη, αλλά με διάφορες φανφάρες να προσπαθούν να μας πείσουν ότι νοιάζονται για τα δίκια μας.

ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ;

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, μικρούς επαγγελματίες, βιοπαλαιστές αγρότες, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή πρακτική και να συμμετέχουν στον αγωνιστικό απεργιακό εορτασμό της πρωτομαγιάς τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ στις 11:00 πμ στο ΝΑΥΠΛΙΟ. Η συσσωρευμένη αγανάκτηση και το «δεν πάει άλλο», πρέπει να εκφραστεί με οργανωμένη συλλογική πάλη και διεκδίκηση μέσα στους χώρους δουλειάς για καλύτερους όρους και μέτρα προστασίας. Οργανώνουμε τον Αγώνα μας! Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα! Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο σύστημα που μας θέλει αναλώσιμους και στην κρατική καταστολή.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ