ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ Αργολίδας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:24:00 μ.μ. | |
Πυργέλα
Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Αργολίδας στην Πυργέλλα, πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΟ Αργολίδας του ΚΚΕ με επικεφαλή τον υποψήφιο βουλευτή Αργολίδας του ΚΚΕ Κώστα Γκόνη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση με μέλη και το ΔΣ του Συλλόγου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους καθώς και οι οικογένειές τους και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να αποκτήσουν την ισοτιμία που τους αρμόζει στην κοινωνία.

Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής κυβερνήσεων που βλέποντας την υγεία ως εμπόρευμα αναγκάζει αυτούς και τις οικογένειές τους να χρυσοπληρώνουν για την κάλυψη των ανελαστικών και κατεπειγουσών αναγκών τους.

Για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ΚΔΑΠ- ΑμεΑ Αργολίδας δίνουν κυριολεκτικά τη ψυχή τους τα μέλη του συλλόγου και οι εργαζόμενοι έτσι ώστε η δομή να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της, παρά την εκτόξευση των λειτουργικών εξόδων λόγω της ακρίβειας.

Από τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου εκφράστηκε η ανάγκη δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης όπου θα μπορούν να διαβιούν άτομα με αναπηρία στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό έτσι ώστε η ζωή τους να διευκολύνεται ακόμα και αν δεν έχουν δικούς τους ανθρώπους να μεριμνούν για τη φροντίδα τους. Αν και υπάρχει το οικόπεδο αναζητείται η χρηματοδότηση του από το κράτος.

Ο Κ. Γκόνης παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τα ΑΜΕΑ τονίζοντας ότι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και την ολόπλευρη προστασία των πιο «ευάλωτων» τμημάτων της κοινωνίας.

Το ΚΚΕ έχει διαρκή και μόνιμο προσανατολισμό στα ζητήματα της αναπηρίας, για τη στήριξη των αιτημάτων του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, για την προώθηση λύσεων απέναντι στα πιεστικά προβλήματα που διαμορφώνονται από την αναπηρία. Επεξεργαζόμαστε θέσεις αλλά και προτάσεις, με άξονα την πλήρη ικανοποίηση των πάγιων αλλά και πρόσθετων αναγκών των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους. Για αυτό με ένα ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές και όχι μόνο, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός!

Στη σημερινή μας κοινωνία είναι μονόδρομος η διεκδίκηση για:

· δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ανεξάρτητα από το ποσοστό αναπηρίας και δωρεάν παροχή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού και των τεχνολογικών βοηθημάτων που επιβάλλει η φύση της αναπηρίας.

· Επαγγελματική αποκατάσταση όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων, να προσλαμβάνεται ο ανάπηρος με ευθύνη του κράτους με την αποφοίτηση του από τις διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες, δημιουργία προστατευόμενων εργαστηρίων η παραγωγή των οποίων θα απορροφάται με ευθύνη του κράτους.

· Δημιουργία νέων κρατικών δομών ανοιχτής ή κλειστής περίθαλψης, ξενώνων, διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης πλήρως στελεχωμένων.

· Κατάργηση κάθε εκμεταλλευτικής δράσης, ανοιχτής ή συγκαλυμμένης, μέσω των διαφόρων ΜΚΟ, στους ευαίσθητους χώρους της Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.

Δηλώσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα μέλη και το ΔΣ του συλλόγου στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ