ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Εγκαίνια για το Mediterranean Yacht Show - Για 8η χρονιά το Ναύπλιο στο επίκεντρο του παγκόσμιου yachting (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:07:00 μ.μ. | | |
Διδασκάλου
Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής που θα διαρκέσει έως τις 3 Μαΐου.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, των βουλευτών Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού και Ανδρέα Πουλά, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Τ. Γανώση, τον Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φ. Δαμούλου, την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ναυπλίου Ι. Δαμιανό, του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τ. Ζαφείρη, του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας,  τους υποψήφιους βουλευτές Αργολίδας, της Ν.Δ. Γιώργο Δωροβίνη και Γιάννη Μπούνο, του ΠΑΣΟΚ Τάσσου Χειβιδόπουλου και Παναγιώτη Ψυχογιού,  κα.
Το Mediterranean Yacht Show (MEDYS) περιλαμβάνει 95 σκάφη, yacht brokers από περισσότερες από τριάντα χώρες του κόσμου και πολλούς εκθέτες με υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης.
Επισημαίνεται ότι στην έκθεση συμμετέχουν οι κορυφαίες διεθνείς εταιρείες όπως οι Camper & Nicholsons International, CSO Yachts, YCO, IYC, CharterWorld LLP, Yachting Partners International, Northrop & Johnson, Luxury Charter Group, West Nautical κ.ά.
Η έκθεση θα διαρκέσει 5 ημέρες, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες brokers από όλο τον κόσμο να δουν από κοντά τα διαθέσιμα προς ναύλωση σκάφη και τις δυνατότητές τους, αλλά και να γνωρίσουν τα πληρώματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.
«Ήδη 95 σκάφη από 24 μέτρα έως 85 μέτρα μήκος βρίσκονται στο Ναύπλιο, το οποίο δείχνει πως πρόκειται για την πιο σημαντική έκθεση μέχρι σήμερα. Κατέχοντας μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ατζέντα του yachting παγκοσμίως, η έκθεση διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, και έχει αναδείξει τη δυναμική και την απόλυτη επάρκεια σε ποσότητα και ποιότητα των σκαφών με Ελληνική Επαγγελματική Άδεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, Μιχάλης Σκουλικίδης.
Στο πλαίσιο του ΜEDYS διοργανώνεται και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με κορυφαία τον δημοφιλή διαγωνισμό Chef’s Competition, όπου οι ταλαντούχοι σεφ των σκαφών θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μια επιτροπή με πολλά αστέρια Michelin! Κριτές φέτος θα είναι οι βραβευμένοι με 2 αστέρια Michelin Γιώργος Παπαζαχαρίας από το ελληνικό Delta Restaurant και Antonio Mellino από το εστιατόριο Quattro Passi της Ιταλίας.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού και τον Δήμο Ναυπλιεων με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ