ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Ο ΕΟΦ ανακαλεί από τα φαρμακεία rapid test για τον κορονοϊό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:44:00 μ.μ. | | |
Covid
Στην ανάκληση ενός rapid test για τον κορωνοϊό από τα φαρμακεία, προχωρά σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν τηρεί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ορίζονται διεθνώς.

Πρόκειται για rapid test (με δείγμα σάλιου) για τη διάγνωση της COVID-19 της εταιρείας GUANGZHOU YUNRUI MEDICAL TECHNOLOGY CO., LTD Κίνας, με Αντιπρόσωπο για την Ε.Ε. την εταιρεία SUNGO EUROPE B.V, Ολλανδία που διατίθεται στην αγορά από τις ετ. HEALTH PROTECT ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και 4cast Logistics.


Η αιτία της απόσυρσης από τον ΕΟΦ είναι ότι το εν λόγω rapid test «δεν πληροί τις διατάξεις της νομοθεσίας Περί In Vitro Διαγνωστικών Ιατροτεχνολογικών προϊόντων».


Το rapid test που ανακαλεί ο ΕΟΦ είναι το SARS-CoV-2/Flu A/Flu B Saliva Antigen Rapid Test (Colloidal Gold Method) της κατασκευάστριας εταιρείας GUANGZHOU YUNRUI MEDICAL TECHNOLOGY CO., LTD Κίνας, με Εξ. Αντιπρόσωπο για την Ε.Ε. την εταιρεία SUNGO EUROPE B.V, Ολλανδία που διατίθεται στην αγορά από τις ετ. HEALTH PROTECT ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και 4cast Logistics.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ