ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Συνέντευξη του Τάκη Παπαιωάννου υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 "Στο ΚΟΚΚΙΝΟ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. | | |
Τάκης Παπαιωάννου
“Το πολιτικό κλίμα έχει μεταστραφεί σε μεγάλο βαθμό. Ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Αργολίδας στις περιοδείες που κάνουμε, ο κόσμος μας υποδέχεται θερμά και ρωτάει για το πρόγραμμα μας”, επεσήμανε ο Τάκης Παπαιωάννου στην αρχή της συνέντευξής του.

Στη συνέχεια τόνισε πως η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και η εντεινόμενη ακρίβεια που μας έχει φέρει στο σημείο ένα μεροκάματο να φτάνει μόνο για μια σακούλα στο σούπερ μάρκετ θα κρίνει τις επερχόμενες εκλογές.

Ενώ υπενθύμισε πως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη του Άργους ο κόσμος του επεφύλαξε πολύ θερμή υποδοχή σε αντίθεση με την επίσκεψη Μητσοτάκης στο Ναύπλιο.

“Την αδικία δεν την μπορεί ούτε ο αριστερός, ούτε ο δεξιός, ούτε κανείς. Και η αδικία είναι το αποτύπωμα των πολιτικών Μητσοτάκη. Ο κόσμος ζητάει δικαιοσύνη", ανέφερε σχολιάζοντας αυτή την αλλαγή κλίματος στο Νομό.

“Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και η παράδοση της χώρας στα καρτέλ από τη Νέα Δημοκρατία, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο Κ. Μητσοτάκης κουτσούρεψε τη Δημοκρατία στη χώρα, για να εξυπηρετήσει ακριβώς αυτή την πολιτική του επιλογή. Διότι όταν η Δημοκρατία σε έναν τόπο λειτουργεί και οι θεσμοί είναι ενδυναμωμένοι, δεν μπορούν να θησαυρίζουν οι λίγοι έναντι των πολλών”, σημείωσε ο Τάκης Παπαιωάννου.
Στη συνέχεια ανέδειξε τα προβλήματα του Νομού Αργολίδας. Τόνισε πως αν το ζήτημα του brain drain είναι μια φορά πρόβλημα για την υπόλοιπη Ελλάδα, στην Περιφέρεια και ειδικά στην Αργολίδα είναι επί δέκα.

¨Η Αργολίδα έχει αναπτυξιακό έλλειμμα. Ο νομός στηρίζεται στην μικρή βιοτεχνία/βιομηχανία, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή.

Το κόστος παραγωγής επί κυβέρνησης ΝΔ έχει εκτοξευθεί και έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να εκχερσώνονται χωράφια.

Το κράτος έχει αποσυρθεί τελείως τα τελευταία 4 χρόνια. Όμως αυτά δεν είναι προβλήματα που μπορεί να τα λύσει η αγορά, το είδαμε και την περίοδο της πανδημίας.

Στο νοσοκομείο του Άργους δεν υπάρχει παιδίατρος, πως να κάνει παιδί ένας νέος άνθρωπος; Έδιωξαν τον έναν ακτινολόγο και εδώ μένουν 100.000 άνθρωποι.

Η Αργολίδα δεν έχει υποδομές. Δεν έχουμε αυτοκινητόδρομο, Δεν έχουμε εμπορικό λιμάνι να εξάγουμε τα πορτοκάλια μας. Δεν έχουμε σιδηρόδρομο, δεν έχουμε βιομηχανική περιοχή ώστε να μπορεί να έρθει κάποιος να κάνει μια επένδυση.

Μπορεί λοιπόν κάποιος να κατάγεται από την Αργολίδα, να έχει ρευστότητα για να επενδύσει, όμως με αυτές τις συνθήκες είναι πιθανό να προτιμήσει μια άλλη περιοχή.

Υπάρχουν λοιπόν διαρθρωτικά προβλήματα που απαιτούν την παρουσία του κράτους”, τόνισε έντονα ο Τάκης Παπαιωάννου υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας αναφορικά με τα προβλήματα του Νομού.

Κλείνοντας σημείωσε πως “Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ακριβώς το βλέμμα στραμμένο σε αυτά τα προβλήματα. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί, ούτε θα τα λύσουμε όλα σε μια μέρα, όμως τα γνωρίζουμε και έχουμε πρόθεση να ασχοληθούμε με το καθένα ξεχωριστά. Η ΝΔ εκπροσωπεί ένα πολιτικό πρότυπο ξεπερασμένο. Τι να περιμένει ένας άνθρωπος που χρειάζεται νοσοκομείο για το παιδί από μια κυβέρνηση που απαξιώνει τη δημόσια υγεία;”




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ