ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Γεμάτη εμπειρίες η επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου στη Σικελία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:20:00 μ.μ. | |
Καθηγήτριες
Στη Σικελία βρέθηκαν για πέντε ημέρες, από 28 Μαρτίου έως 01 Απριλίου 2023, 30 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου και οι συνοδοί καθηγήτριές τους, κ. Καρυώτου Αικ., Κλημέντζου Ζ. και Κουγιουμτζή Άρ. προσκεκλημένοι του Κλασικού Λυκείου «Vittorio Emanuele II» στο Παλέρμο και της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας « ΤΡΙΝΑΚΡΙΑ».

Οι μαθητές επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες από τη Μεγάλη Ελλάδα, αφού γνώρισαν εκεί τον χώρο του αποικισμού των Αρχαίων Ελλήνων.

Αρχικά, στον Ακράγαντα περιηγήθηκαν στην Κοιλάδα των Ναών, ενώ στις Συρακούσες επισκέφθηκαν τα Λατομεία και το Αρχαίο Θέατρο.

Στο Κλασικό Λύκειο «Vittorio Emanuele II» στο Παλέρμο, ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα, με τις σχολικές δομές , αλλά και με μαθητές της Σικελίας που διδάσκονται την Αρχαία αλλά και τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, με τους οποίους συμμετείχαν σε κοινές δράσεις.

Πήγαν στον χώρο όπου στεγάζεται η Ελληνική Κοινότητα Σικελίας «ΤΡΙΝΑΚΡΙΑ». Εκεί τους υποδέχτηκε φιλόξενα ο πρόεδρος της Κοινότητας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Παλέρμο, κ. Τσολάκης, ο οποίος μίλησε για την έντονη και συνεχή παρουσία τους σε πολιτιστικά δρώμενα τόσο στη Σικελία όσο και στην Ελλάδα, αλλά και για τον αγώνα τους να διατηρηθεί η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας εκεί.

Τέλος, επισκέφθηκαν το ξακουστό για τα βυζαντινά ψηφιδωτά μοναστήρι του Μονρεάλε, που ανήκει στα μνημεία Κληρονομιάς της UNESCO,αλλά και πόλεις με έντονη την αρχιτεκτονική τεχνοτροπία του Μπαρόκ, όπως η Ορτυγία, και η Κατάνια.

Το ταξίδι αυτό άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, καθώς είδαν μέρη- κρίκους του αρχαίου και αναγεννησιακού πολιτισμού με τον σύγχρονο, αλλά είχαν και την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την καθημερινότητα μιας ευρωπαϊκής χώρας με το ιδιαίτερο χρώμα της, αλλά και την ξεχωριστή κουζίνα της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ