ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Επετειακή εκδήλωση από το 1ο Λύκειο Άργους για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:14:00 μ.μ. | | |
Πρόσκληση
 Το 1ο ΓΕΛ Άργους σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά» και την ΚΕΔΑΜ Άργους Μυκηνών διοργανώνουν στις 31 Μαΐου στις 19:00 στην αίθουσα "Μ. Αλέξανδρος"  επετειακή εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου «Ενώνουμε τα χέρια και τις ψυχές μας και κρατάμε την φλόγα της μνήμης αναμμένη».


ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Αντώνης Κλάψης Έλληνας πανεπιστημιακός, συγγραφέας και διεθνολόγος..Είναι Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διδάκτωρ Διπλωματικής Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Τον Έλληνα Πανεπιστημιακό, προλογίζει η Λένα Παπαθανασίου

Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Άργους

Την «Φλόγα της Μνήμης» ανάβουν:

-Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά» Θ.Κοττανίδης
-Οι μαθητές/τριες με αφηγήσεις μουσικές και ποιήματα
-Οδοιπορικό στις πόλεις του Ποντιακού Ελληνισμού (ΒΊΝΤΕΟ)
-Ο Χορευτικός Όμιλος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά»

Επιθυμία δική μας, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, είναι να συμβάλλουμε στη διάσωση της ιστορικής μνήμης με αυτή την εκδήλωση. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της εθνικής μας αυτογνωσίας. Ιδιαίτερα δε σήμερα, η μοναδική άμυνα που διαθέτουν έθνη όπως το δικό μας απέναντι στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης είναι η ενίσχυση τέτοιων προσπαθειών, ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια για τις ρίζες μας.Η λέξη «ιστορία» συσχετίζεται ετυμολογικά με το ρήμα «οίδα» δηλαδή «γνωρίζω». Ας μην λησμονούμε λοιπόν ότι η γνώση είναι δύναμη, άρα και η ιστορική γνώση είναι δύναμη εθνική.
Πληροφορίες

Τηλέφωνα: 27510 66977 κιν.6945 868908

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ