ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Η αύξηση των πρώτων υλών απογειώνουν τη τιμή του παγωτού - Μέχρι και 3€ για μία μπάλα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 μ.μ. |
Χωνάκι παγωτό
Το παγωτό είναι το must eat του καλοκαιριού αλλά φέτος οι καταναλωτές θα χρειαστεί να το καταναλώνουν με μέτρο καθώς η τιμή του έχει εκτοξευτεί.

«Η οικογένεια έρχεται και παίρνει 4 χωνάκια να κάνει μία απογευματινή έξοδο, δεν παίρνουν εύκολα το κιλό» λέει καταστηματάρχης στο LIVE NEWS.

Η τιμή του παγωτού στα ζαχαροπλαστεία έχει απογειωθεί, καθώς το 2022 για μία μπάλα παγωτό δίναμε από 1,40 μέχρι 2 ευρώ και 30 λεπτά και τώρα θα δώσουμε από 2,5 μέχρι 3 ευρώ.

«Τη ζάχαρη την παίρναμε 0,50€ και έχει πάει 1,50€. Το γάλα το ίδιο, η σοκολάτα έχει πάει και αυτή επάνω» λένε οι καταστηματάρχες.

Μέχρι και 30 ευρώ το κιλό οι premium γεύσεις παγωτών

Σε γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, η κάμερα του MEGA εντόπισε premium γεύσεις παγωτών, με την τιμή του κιλού να εκτοξεύεται στα 30€.

«Οι τιμές του κιλού αρχίζουν από 22 ευρώ και φτάνουν ως 30 ευρώ η πιο ακριβή. Σοκολάτα, βανίλια κρέμα, γιαούρτι είναι οι πιο φθηνές που είναι στα 22 ευρώ, στα 25 ευρώ με 28 ευρώ είναι το φουντούκι, ό,τι έχει ξηρό καρπό μέσα και το πιο ακριβό είναι το αλατισμένο φιστίκι καϊμάκι που είναι στα 30 ευρώ».

Για εκείνους που είναι λάτρεις του είδους και ψάχνουν την πιο εκλεκτή γεύση, θα βρουν μέχρι και με ρακόμελο. «Έχει 22,90 ευρώ και 24,80 ευρώ, είναι δύο διαφορετικές τιμές γιατί είναι η simple και κάποιες premium. Υπάρχει η γεύση ρακόμελο, κανέλα με σταφίδες ποτισμένες σε τσικουδιά, είναι κάποιες ιδιαίτερες γεύσεις».

Ακριβά και στο περίπτερο τα παγωτά

Στα ψυγεία των περιπτέρων οι καταναλωτές μόλις μαθαίνουν τις νέες τιμές αφήνουν πίσω στη θέση τους τα παγωτά. Το ξυλάκι από 2 με 2,40 ευρώ πέρυσι, τώρα το βρίσκουμε στα 2,80 με 3 ευρώ.

Το κυπελάκι κόστιζε 2,40 με 2,70 ευρώ και εφέτος το αγοράζουμε από 2,50 μέχρι 3,20 ευρώ. Ο πύραυλος από 2 με 2,40 ευρώ, τώρα έχει φτάσει τα 3 ευρώ με 3,40, ενώ το οικογενειακό πέρυσι είχε 8,70 με 10 ευρώ και εφέτος ξεκινάει από 13,50 και φτάνει τα 15 ευρώ.

«Στα παγωτά, οι τιμές αλλάζουν ανά εβδομάδα. Οι περισσότεροι τα αφήνουν και φεύγουν τρέχοντας» λένε οι επιχειρηματίες.

Μάλιστα, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, υπάρχουν φόβοι πως οι τιμές στα ψυγεία των παγωτών θα αυξηθούν κι άλλο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ