ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Το Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου στην Έκθεση Χαρακτικής της Alpha Bank

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:39:00 μ.μ. | |
Σπουδαστές
Κοντά στα Λύκεια της πόλης, βρίσκεται ο Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος της Alpha Bank Ναυπλίου που εγκαινιάστηκε το 2006 κι από τότε φιλοξενεί πολλές εκθέσεις, οργανωμένες από τη Συλλογή Έργων Τέχνης και τη Νομισματική Συλλογή της Τράπεζας.
Από το 2008 διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων. Από τον Μάϊο του 2022 έως και τον Μάϊο του 2024 παρουσιάζεται η έκθεση "Ελληνίδες Χαράκτριες στη Συλλογή της Alpha Bank", με 40 έργα Ελληνίδων Χαρακτριών, επιχειρώντας να αναδείξει την αξιοσημείωτη παρουσία των γυναικών στο χώρο των εικαστικών τεχνών και ειδικά σε αυτόν της Χαρακτικής.
Η έκθεση είναι διαρθρωμένη σε πέντε ενότητες που ακολουθούν χρονολογική σειρά: Οι Πρωτοπόρες, Οι μαθήτριες του Γιάννη Κεφαλληνού, η ενότητα 1960-1980 και 1980-2000 και κλείνει με τις Σύγχρονες δημιουργούς.
Ανάμεσα στα έργα που εκτίθενται ξεχωρίσαμε και εντυπωσιαστήκαμε από τον πίνακα της Αργείας Χαράκτριας Δήμητρας Σιατερλή :"Καρπός-Απολίθωμα" του 1985, με το υπέροχο κόκκινο χρώμα και τις μαύρες ραβδώσεις.
Μας ξενάγησε για πάνω από μια ώρα η υπεύθυνη του χώρου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ. Μαυριά Ιωάννα την οποία ευχαριστούμε θερμά. Με αυτή την ενδιαφέρουσα δραστηριότητα κλείσαμε ευχάριστα και δημιουργικά και τη φετινή σχολική χρονιά!
Σοφία Σαρρή, Δ-ντρια του λυκείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ