ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Γεώργιος Σταμάτης για την οδό Αιγίου στο Ναύπλιο: Η μελέτη προβλέπει μεγαλύτερη απορρόφηση της θερμικής ακτινοβολίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. | |
Γεώργιος Σταμάτης
Όλο αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει για εγκλήματα οτι η Αιγίου θα έχει θερμοκρασίες Σαχάρας κτλπ

Να αρχίσουμε βάζοντας τα πράγματα σε μια σειρά.  

Ως αστική θερμική νησίδα περιγράφεται το φαινόμενο κατά το οποίο η θερμοκρασία στο εσωτερικό των αστικών περιοχών είναι αυξημένη σε σχέση με αυτή των περι-αστικών/ αγροτικών περιοχών που τη περιβάλλουν. 

Οι σημερινές πόλεις παγκοσμίως, ενόψει της κλιματικής αλλαγής που επιβαρύνει επιπλέον την υπερθέρμανση των πόλεων τους καλοκαιρινούς μήνες, ερευνούν νέες λύσεις και στρατηγικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Η φύτευση των στεγών (green roofs) και των δρόμων, οι κατακόρυφοι κήποι στις όψεις των κτιρίων, η χρήση ανοιχτών χρωμάτων REFLECTIVE COATINGS με emmesitivy τουλάχιστον 0.07 στις επιφάνειες για να ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία, η αξιοποίηση του υγρού στοιχείου (σιντριβάνια, πισίνες)κτλπ επίσης μειώνουν δραστικά το φαινόμενο. 

Η μελέτη που έχει γίνει για την Αιγίου και σε άλλες περιοχές του ΝΑΥΠΛΙΟΥ προβλέπει, την μείωση της θερμικής νησίδας με γκαζόν καινούργια δέντρα ικανά για μεγαλύτερη απορρόφηση της θερμικής ακτινοβολίας και με όλα τα απαραίτητα κατασκευαστικά στοιχεία ώστε το έργο να είναι ένα στολίδι για όλους μας!

Γεώργιος Βας. Σταμάτης Πολ Μηχανικος 
Υποψ/ος Δημοτικός Σύμβουλος Ναύπλιο. Επόμενη μέρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ