ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου: Αργολίδα, τόπος για να ζεις, να δημιουργείς, να προκόβεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:58:00 μ.μ. | | |
Σόνια Τάνταρου Κρίγγου
Για να είναι ένας τόπος ελκυστικός για να ζεις και να εργάζεσαι σε αυτόν από επιλογή πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Να δημιουργεί καλές και βιώσιμες δουλειές. Να διαθέτει σύγχρονες υποδομές και καλή ποιότητα ζωής. Να παρέχει σε κάθε οικογένεια αξιοπρεπή διαβίωση, καλή δημόσια εκπαίδευση, ποιοτική δημόσια υγεία.

Η Αργολίδα έχει όλες τις προϋποθέσεις, για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο, ως ο ιδανικός τόπος για να ζεις, να δημιουργείς, να προκόβεις. Αυτό το στόχο θέλω κι εγώ να υπηρετήσω.

Οι επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναβαθμίζουν την περιοχή μας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Η μαρίνα Ναυπλίου, η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, τα έργα αναστήλωσης των εκκλησιών και των μνημείων μας στο Ναύπλιο, τα έργα πολιτισμού σε ολόκληρο το νομό θα ενισχύσουν περαιτέρω τον Τουρισμό μας ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία.

Ο πολιτιστικός μας πλούτος, οι αρχαιολογικοί μας χώροι και τα μουσεία μας, δίνουν στον τόπο μας μια μοναδική πολιτιστική δράση που πρέπει να επεκταθεί σε όλους του μήνες του χρόνου. Η σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, θα μειώσει τον απαραίτητο χρόνο για να επισκεφτεί κανείς τον νομό μας οδικώς με όλα τα οφέλη που αυτό θα έχει για τον τόπο μας, ενώ θα πρέπει να υλοποιηθεί η διασύνδεση αυτού με το Άργος. Υπάρχει η μελέτη. Ας αναλάβουμε πρωτοβουλίες να υλοποιηθεί και αυτό το έργο.

Δίπλα στην οικονομική ανάπτυξη και την πολιτιστική δράση μπαίνει ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας. Με καλά σχολεία και ένα δημόσιο σύστημα υγείας στήριγμα για κάθε πολίτη και κάθε οικογένεια. Αυτά που έχει ανάγκη όποιος ήδη μένει ή θέλει να επιλέξει την περιοχή μας για μόνιμη εγκατάσταση.

Τα παιδιά της Αργολίδας δεν πρέπει σε τίποτα να υστερούν στα ερεθίσματα και τις καινοτομίες από τα παιδιά των μεγάλων πόλεων. Τα Πρότυπα σχολεία μας να αυξηθούν. Έχουν την δυνατότητα να ανταγωνίζονται αυτά της πρωτεύουσας. Η αποκέντρωση να μη σημαίνει ελλιπής εκπαίδευση. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιφέρειάς μας να είναι σε διάδραση με την τοπική κοινωνία και να γίνουν πόλοι έλξης ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Αντίστοιχα, πρέπει να διεκδικήσουμε ένα μεγάλο, σύγχρονο νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες όλης της Αργολίδας και την κατάλληλη αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών. Και η πρόταση για την επιπλέον δημιουργία Παιδιατρικού νοσοκομείου στο νομό, το οποίο θα αποκτήσει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα, με βρίσκει σύμφωνη και πρέπει να την υποστηρίξουμε. Παράλληλα με τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στα κέντρα υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία, ώστε να μπορούν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι να εξυπηρετήσουν τα βασικά περιστατικά επαρκώς. Τώρα που φτιάχνεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ, μας δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουμε με ισχυρή φωνή από την κυβέρνηση, τεκμηριωμένα και βάσει των αναγκών μας, τις ανάγκες του τόπου μας. Η Νέα Δημοκρατία είναι η κυβέρνηση που κράτησε το ΕΣΥ όρθιο μέσα στην πανδημία, και είναι η κυβέρνηση που με νηφαλιότητα θα αποκαταστήσει τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε.

Να διεκδικήσουμε για τους αγρότες μας. Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των καλλιεργειών και των εγκαταστάσεων, τα έργα που θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν στη γη και να καλλιεργούν, με ιδιαίτερο βάρος στην απρόσκοπτη παροχή νερού για την άρδευση και συνολική μέριμνα για την μείωση του κόστους παραγωγής. Ανάβαλος, φράγμα Τζερτζελιάς κα., ακόμη περιμένουν την έναρξη κατασκευής ή την ολοκλήρωσή τους. Χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερα προγράμματα για τους νέους αγρότες. Και το κράτος να είναι περισσότερο δίπλα σε κάθε φυσική καταστροφή. Να αποζημιώνει άμεσα και με επάρκεια. Μια χρονιά χαμένη για τους αγρότες δεν αναπληρώνεται ποτέ και έχει συνέπειες και στις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους.

Να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην Ερμιονίδα μας. Στην υγεία, στην παιδεία και στις ευρύτερες υποδομές. Να αρθεί επιτέλους η απομόνωση της Ερμιονίδας από το κέντρο του νομού και να πάψει η υποστελέχωση των υπηρεσιών της. Με νέα οδικά έργα βελτίωσης. Το έργο Αγία Ελεούσα Αρκαδικό πρέπει να υλοποιηθεί και υπάρχει έτοιμη μελέτη. Τοπικές βελτιώσεις ολόκληρου του οδικού δικτύου προς Ερμιονίδα για να γίνουν οι μετακινήσεις πιο ασφαλείς και γρήγορες πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν.

Με σωστές προτεραιότητες, σχέδιο και δυναμικές διεκδικήσεις η Αργολίδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης και για νέους κατοίκους. Για ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν στον τόπο αυτό να πάρουν μορφή τα όνειρά τους. Στην Αργολίδα μας δεν ταιριάζει η στασιμότητα, η πορεία της θα πρέπει να είναι Μπροστά Δυνατά!

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου
Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Αργολίδας
Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ