ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Τους εκτελεσθέντες στην μάντρα του Νεκροταφείου στο Ναύπλιο τίμησε το ΚΚΕ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | | |
Τιμητική εκδήλωση
Τους Κομμουνιστές αγωνιστές πατριώτες που εκτελέστηκαν κατά την περίοδο 1948-1949 στην μάνδρα του νεκροταφείου Ναυπλίου, τίμησαν το πρωί της Πρωτομαγιάς 2023 τα μέλη και οι φίλοι της Ν.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ.
Στο σημείο της εκτέλεσης διαβάστηκε ένα μικρο ιστορικό για τους αγώνες του εργατικού κινήματος, από το μέλος της Τ.Ο. του ΚΚΕ Αργολίδας Βασίλη Μπαβέλα 
Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών.
"Τιμάμε τους πεσόντες αγωνιστές για έδωσαν ακόμα και την ζωή τους, αγωνιζόμενοι αλύγιστα ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, για μια δίκαιη κοινωνία με τον λαό στην εξουσία. Τιμή και δόξα στους αλύγιστους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές" αναφέρει ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Αργολίδας
1948-19 Φεβρουαρίου. Εκτέλεση έντεκα κρατουμένων στην μάνδρα της ανατολικής πλευράς του νεκροταφείου Ναυπλίου. Με πρόσχημα τη μεταγωγή, τους οδήγησαν σε εκτέλεση. Επειδή ήταν διάχυτος ο φόβος για εκτέλεση οι κρατούμενοι της Ακροναυπλίας έβαλαν σκοπούς. Περιγραφή κρατούμενου:Άκουσα το χάραμα ένα μαζικό τραγούδι από πολύ μακριά . Δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω τα λόγια Δεν θυμάμαι ακριβώς πιο ήταν. Ήταν το τραγούδι αυτών που πήγαιναν για εκτέλεση.
1948-22 Ιουνίου. Εκτέλεση άλλων τεσσάρων κρατουμένων της Ακροναυπλίας στο Νεκροταφείο Ναυπλίου. Στάση των φυλακισμένων για την παύση εκτελέσεων. Στην διάρκεια της διαμαρτυρίας το κρατουμένων εκτελέστηκαν δύο κρατούμενοι με πυροβόλα όπλα μέσα στους θαλάμους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ