ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης κρατά την έδρα στην Α΄Θεσσαλονίκης - Βουλευτής ο Ναυπλιώτης Παύλος Χρηστίδης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:28:00 π.μ. | | |
Παύλος Χρηστίδης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αποφάσισε να κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου, σύμφωνα με τη Χ. Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.


Η απόφαση αυτή αφήνει εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, ενώ βουλευτής θα ορκιστεί ο Ναυπλιώτης στην καταγωγή Παύλος Χρηστίδης.

Επίσης, όπως αναφέρουν από τη Χ. Τρικούπη, το κόμμα θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Παύλος Χρηστίδης (Αθήνα, 18 Απριλίου 1983) είναι Έλληνας πολιτικός και δικηγόρος. Εξελέγη βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις εκλογές του Μαΐου 2023.

Την περίοδο 2015-2021 κατείχε τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2018-2021 την θέση του Εκπροσώπου Τύπου στο Κίνημα Αλλαγής. Επίσης, υπήρξε μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων την περίοδο 2014-2019.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1983 στην Αθήνα. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Άργος και στο Ναύπλιο. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2009 εργάζεται αρχικά ως συνεργάτης και στη συνέχεια στο δικό του δικηγορικό γραφείο. Είναι παντρεμένος με την Νάντια Μητσάκου κι έχουν μία κόρη.

Πολιτική σταδιοδρομία

Τον Μάρτιο του 2013 εξελέγη γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Το 2014 ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές με την Ελιά. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ναυπλιέων. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν τοποθετημένος στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής.

Στις 15 Οκτωβρίου 2021, κι ενώ είχε προηγηθεί, στις 12 Οκτωβρίου, η εισαγωγή της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο και η ανακοίνωσή της ότι αποσύρεται από την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, ο Χρηστίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Πέντε μέρες αργότερα είχε συγκεντρώσει και κατέθεσε 7.000 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του. Έλαβε 3,25% στον πρώτο γύρο και δεν εξελέγη.

Αρθρογραφία - παρεμβάσεις

Ο Παύλος Χρηστίδης παρεμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θέματα επικαιρότητας και αρθρογραφεί κυρίως για θέματα διαγενεακής ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, γυναικείας χειραφέτησης και κλιματικής κρίσης. Την περίοδο της πανδημίας εισηγήθηκε την θεσμοθέτηση της "κοινωνικής φυσαλίδας" (social bubble) για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών (μονογονεϊκές οικογένειες, ηλικιωμένους που διαβιούν μόνοι, κ.λπ).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ