ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Συνελήφθη ζευγάρι για σωρεία κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:02:00 μ.μ. | | |
Ροζιασμένο χέρι ηλικιωμένου
Συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Αίγιο από την ομάδα ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας μια γυναίκα με την κατηγορία της διάπραξης πολλαπλών κλοπών.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας. Επιπλέον, η αστυνομία αναζητά άλλη μια γυναίκα ύποπτη που φέρεται να είναι συνεργός της συλληφθείσας και έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές.

Στο στόχαστρο οι κατηγορούμενοι έβαλαν χθες γύρω στο μεσημέρι έναν ηλικιωμένο που καθόταν στο αυτοκίνητό του. Ο ένας από τις κατηγορούμενες χρησιμοποίησε συγκεκριμένη τεχνική και κατάφερε να του κλέψει 24 ευρώ ενώ η άλλη παρακολουθούσε προσεκτικά το περιβάλλοντα χώρο.

Αργότερα, χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο για να ληστέψουν από άλλο θυμα 250 ευρώ. Μετά από εκτεταμένες έρευνες, οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό και τη σύλληψη της κατηγορούμενης. Αφού τέθηκε υπό κράτηση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας διαπίστωσαν ότι η γυναίκα που συνελήφθη είχε διαπράξει πολλαπλά αδικήματα. Εκτός από το αδίκημα για το οποίο τέθηκε υπό κράτηση, είχε προβεί και σε τρεις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων μεταξύ 27 Ιανουαρίου 2022 και 6 Μαρτίου 2022. Οι κλοπές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να λάβει παράνομα 4.870 ευρώ.

Η συνεργός της, η οποία επίσης συνελήφθη, είχε διαπράξει άλλες πέντε κλοπές στον Αίγιο και άλλες περιοχές της Αιγιάλειας μεταξύ 24 Μαρτίου 2022 και 23 Απριλίου 2023. Τα εγκλήματα αυτά περιλάμβαναν κλοπή μετρητών, τραπεζικής κάρτας και δύο χρυσούς σταυρούς συνολικής αξίας 2.135 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.

Η εν λόγω κατηγορούμενη έχει απασχολήσει στο παρελθόν της διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ