ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Άργος: Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται… Σας ευχαριστούμε!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. | |
Ποντιακές στολές
 Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 είχαμε την τιμή και την χαρά να διοργανώσουμε με το σχολείο μας, το 2ο ΓΕ.Λ. Άργους, μια εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην πλημμυρισμένη από κόσμο Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι συμμαθητές μας παρουσίασαν την ιστορία του Πόντου. Από τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς έως και τις τελευταίες μαύρες σελίδες του Ποντιακού Ελληνισμού και τη γενοκτονία. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η έκθεση φωτογραφιών που είχαν ετοιμάσει στην είσοδο της αίθουσας με την ευγενική χορηγία του τυπογραφείου Δεδεβέσης.

Με τον χορευτικό μας όμιλο παρουσιάσαμε στο κοινό μερικούς από τους πιο γνωστούς ποντιακούς χορούς, όπως Τικ διπλό, Τριγώνα, Ομάλ, Διπάτι, Ουτσάι, Σαμσόν και Κότσαρι. Μουσική έπαιζαν ο Χαράλαμπος Μουρούζης (ποντιακή λύρα-τραγούδι) και Γιάννης Γευγελής (νταούλι) κάνοντας μας να ανατριχιάσουμε κυριολεκτικά.

Ιδιαίτερη συγκίνηση μας προκάλεσε ο διάλογος στα Ποντιακά του κ. Θεόδωρου Κοτανίδη, προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας Παναγία Σουμελά, και του κ. Περικλή Κυριακίδη, μέλους του Συλλόγου καθώς και τιμή που μας έκαναν χορεύοντας μαζί μας στον επόμενο χορό.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Άργους για τις υπέροχες φορεσιές που μας παραχώρησαν και φορώντας τες κόσμησαν την εκδήλωση καθώς και την κ. Φούρλα Ρούλα, υπεύθυνη ιματιοθήκης, για την περιγραφή της ανδρική και γυναικείας ποντιακής Φορεσιάς.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος καθώς και ο Δήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος.

Κλείνοντας ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το δεκαπενταμελές και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης. Επίσης, τον πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ και καθηγητή μας κ. Σκούφη Παναγιώτη για τη συνδιοργάνωση. Και τέλος, την παλιά μας συμμαθήτρια και φωτογράφο, Συρεγγέλα Δανάη, για τις απίστευτες φωτογραφίες από τις πρόβες αλλά και από την εκδήλωση καθώς και τον κ. Βασιλάκο Παρασκευά για τη βιντεοσκόπηση.

Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται!

Συντάκτρια
Αντωνίου Σταυρούλα – Μαθήτρια 2ου ΓΕΛ Άργους
(εκ μέρους του χορευτικού ομίλου μας)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ