ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

«Αι γενεαί πάσαι... Νικηταράς!»: Μια σπαραχτική ανθρώπινη παράσταση στο Ναύπλιο που θα συγκινήσει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. | | | |
«Αι γενεαί πάσαι... Νικηταράς!»
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.ΠΑ.Τ. Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος  Αθλητισμού Τουρισμού παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Αι γενεαί πάσαι... Νικηταράς!» 

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:
Χρίστος Γεωργίου 
Σάρα Τερζή 

ΜΟΥΣΙΚΗ: 
Ραφαήλ Πυλαρινός

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: 
Δήμητρα Καββαδά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: 
Τάσος Ιωάννου

Σάββατο 27/05/23 στις  21.00 στο Θέατρο Τριανόν

Λίγα λόγια για το έργο

Για πρώτη φορά ο ήρωας Νικηταράς, σε θεατρική σκηνή μαζί με την ασθενή κόρη του. Ακόμα ένα έργο από τη πένα του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου αυτή την φορά, μας παραδίδει τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου σε μια συγκλονιστική παράσταση. 

Ένας ήρωας του 1821, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και που ποτέ του, σε καμία μάχη, δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα. Που φυλακίστηκε άδικα για 2 χρόνια σ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς. Ένας Έλληνας, που μετά την επανάσταση τυφλώθηκε από τις κακουχίες και το ξύλο και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος, για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του. 

Που είδε να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό! Που είδε την κόρη του Σοφία να τρελαίνεται, επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα. Ο Νικηταράς! Ήταν αυτός, που πολέμησε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ουδείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του… 

Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ