ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

ΚΚΕ Αργολίδας: Η ελπιδοφόρα άνοδος της Κυριακής να συνεχιστεί στις επόμενες εκλογές!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. | |
ΚΚΕ
«Ισχυρή εντολή για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων» λέει πως πήρε η ΝΔ την Κυριακή, «διαβάζοντας» το αποτέλεσμα των εκλογών ως έγκριση της πολιτικής της από τον λαό, τον οποίο επί τέσσερα χρόνια φορτώνει με νέα δεινά και βάρη.

Επιβεβαιώνεται έτσι με το «καλημέρα» ότι η κάθε επόμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, επειδή προσθέτει αντιλαϊκούς νόμους σ' αυτούς που έχουν ήδη ψηφιστεί και αξιοποιεί τη «νωπή εντολή» για να ανεβάσει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, για λογαριασμό του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Από την άλλη, ο ...ανένδοτος που κηρύσσουν στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μετά το προχτεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, μόνο σαν ...ανέ-κδοτος ακούγεται στ' αυτιά του λαού και της νεολαίας. «Απέναντί της η ΝΔ θα πρέπει να έχει μια στιβαρή προοδευτική αντιπολίτευση», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρός του αναλαμβάνει την ...ευθύνη «πρωτίστως να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε επάξια τον τίτλο του «Υπουργείου Συμπολιτευόμενης Αντιπολίτευσης» την προηγούμενη τετραετία, ψηφίζοντας τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, που ακόμα και χτες «ξέπλενε» τη ΝΔ προ Μητσοτάκη, που άνοιξε δρόμο για να θεωρείται «μονόδρομος» η βάρβαρη πολιτική του Ταμείου Ανάκαμψης, του Συμφώνου Σταθερότητας, της δημοσιονομικής ισορροπίας, διαφημίζεται τώρα ως η ...«στιβαρή προοδευτική αντιπολίτευση» στην πολιτική της ΝΔ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ του «θα λογαριαστούμε μετά» στην πανδημία και στην κρίση, της εφαρμογής των διαλυτικών διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη στα συνδικάτα, του «δεν χρειάζονται οι απεργίες, αφού υπάρχουν οι εκλογές», της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων και της υλοποίησης του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου για να έχει η μεγαλοεργοδοσία φτηνούς και ανυπεράσπιστους εργαζόμενους, φοράει καλοκαιριάτικα την αποκριάτικη μάσκα του «εκφραστή των κοινωνικών συμφερόντων» και του υπερασπιστή «του κόσμου της εργασίας» απέναντι στη ΝΔ!

Η απογείωση όμως έρχεται από τη δήλωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο «πραγματικός και γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ»! Ποιος; Το ΠΑΣΟΚ! Που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και ψήφισε μαζί της 3 μνημόνια (το τελευταίο μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ) για να σωθεί το κεφάλαιο και να χρεοκοπήσει ο λαός. Που την περασμένη τετραετία ψήφισε τα 7 στα 10 νομοσχέδια της ΝΔ! Που προβαλλόταν προεκλογικά ως ο «ρυθμιστής» του πολιτικού συστήματος, ο οποίος μπορεί να συγκυβερνήσει και με τον έναν και με τον άλλον! Ούτε σε ...διπλό «οικογενειακό διπλό» τέτοιος αντίπαλος!

Και δεν είναι μόνο αυτό: Σχολιάζοντας χτες το αποτέλεσμα των εκλογών, το αμερικανικό ΥΠΕΞ κατέθεσε άλλη μια κατηγορηματική επιβεβαίωση του κοινού τους προγράμματος, αυτήν τη φορά στην εξωτερική πολιτική, στην εμπλοκή δηλαδή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τι είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ; Οτι «η διμερής σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας έχει την ισχυρή στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα και ενισχύθηκε μέσω της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ διαδοχικών αμερικανικών και ελληνικών κυβερνήσεων (...) Οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ».

Ο,τι έλεγαν προεκλογικά, το λένε και μετεκλογικά: Με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι «σταθερές» της επικίνδυνης ιμπεριαλιστικής εμπλοκής και της μετατροπής της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Είναι ξεκάθαρο ότι στην πολιτική που θα ασκήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, συναίνεση στα κρίσιμα, στα σημαντικά και καθοριστικά θα ξαναβρεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να διαφωνούν στο ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος από το Ταμείο Ανάκαμψης, όχι όμως για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενά του.

Μπορεί να διαφωνούν αν τα ΝΑΤΟικά εξοπλιστικά προγράμματα θα υλοποιηθούν από γερμανικά ή γαλλικά μονοπώλια, όχι όμως για τη ΝΑΤΟική δέσμευση να συνεχίσει να δίνει η Ελλάδα πάνω από 2% του ΑΕΠ σε αυτά τα εξοπλιστικά.

Μπορεί να διαφωνούν για το αν θα μειωθεί ή θα αυξηθεί ο ένας ή ο άλλος φορολογικός συντελεστής, αλλά όχι για το ότι το 95% των φορολογικών βαρών θα συνεχίσουν να το σηκώνουν οι μισθωτοί, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα απολαμβάνουν φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές.

Τέτοια «αντιπολίτευση» δεν την έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις. Ο λαός ξέρει καλά ότι μόνο το ΚΚΕ στάθηκε στρατηγικά, μαχητικά, αταλάντευτα απέναντι στην αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ, όπως και σε κάθε άλλη κυβέρνηση του συστήματος. Και ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει από τις 26 Ιούνη.

Γι' αυτό ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ! Η ελπιδοφόρα άνοδος της Κυριακής να συνεχιστεί στις επόμενες εκλογές! Για να είναι ακόμα πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.

Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ