ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή για τον θάνατο της Τίνα Τέρνερ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:26:00 μ.μ. | |
Έφυγε από τη ζωή, την Τετάρτη 24/05, σε ηλικία 83 ετών, η θρυλική τραγουδίστρια της ροκ Τίνα Τέρνερ.

Η αποκαλούμενη «γιαγιά της ροκ» άφησε την τελευταία της πνοή στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο σπίτι της, στην πόλη Κούσναχτ, κοντά στη Ζυρίχη, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Γεννήθηκε ως Άννα Μέι Μπούλοκ στις 26 Νοεμβρίου 1939 σε μια αγροτική κοινότητα του Τενεσί. Ο πατέρας της ήταν επιστάτης σε φάρμα και η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια όταν η μετέπειτα σταρ της ροκ ήταν μόλις 11 ετών.

Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν την ανακάλυψε ο Άικ Τέρνερ και της άλλαξε το όνομα σε Τίνα Τέρνερ, προτού ακόμη παντρευτούν στην Τιχουάνα του Μεξικού. Χώρισε το 1976 αφού - όπως αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της - έπεσε θύμα συζυγικής βίας. Πήρε τελικά διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.

Το 1985 γνώρισε τον Έρβιν Μπαχ, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό επί 27 χρόνια, προτού ενωθούν με τα δεσμά του γάμου το 2013.

Στην πολυετή καριέρα της ηχογράφησε σπουδαίες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια «What’s Love Got to Do with It» και «(Simply) The Best», τα άλμπουμ της πούλησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ βραβεύτηκε με 12 Grammy. Απέκτησε το προσωπικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ και το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στο Rock & Roll Hall of Fame.

Ο Λευκός Οίκος αποχαιρετά την Τίνα Τέρνερ και θρηνεί για το "ίνδαλμα που έφυγε"

Η Τίνα Τέρνερ ήταν ένα "ίνδαλμα" και ο θάνατός της είναι μια "πολύ μεγάλη απώλεια", δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Μαθαίνοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο την είδηση του θανάτου της 83χρονης τραγουδίστριας, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι και η ίδια είναι "πολύ μεγάλη θαυμάστριά της", προσθέτοντας "οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά της και τους φίλους της".

O θάνατός της είναι "απίστευτα λυπηρή είδηση" και "πολύ μεγάλη απώλεια" για τις κοινότητες που την αγάπησαν και τη μουσική βιομηχανία, τόνισε η Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η τραγουδίστρια έσβησε "ήσυχα" την Τετάρτη 24/05 από επιπλοκές μακράς νόσου, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της.

Παρά τη λάμψη και τις επιτυχίες της, η Τέρνερ συνάντησε πολλές δυσκολίες στη ζωή της. Το 1986, στην αυτοβιογραφία της "Tina Turner" που εξέδωσε, ένα βιβλίο που έγινε μπεστ-σέλερ, αποκάλυψε τη βία που υπέστη κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον 'Αικ Τέρνερ.

Το 2017 η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού και το 2018 ο πρωτότοκος γιος της έβαλε τέλος στη ζωή του, σε ηλικία 59 ετών.

Διάσημοι καλλιτέχνες αποτίουν φόρο τιμής στη «βασίλισσα του ροκ εν ρολ» Τίνα Τέρνερ

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της «βασίλισσας του ροκ εν ρολ», Τίνα Τέρνερ(Tina Turner) τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από αναρτήσεις διάσημων καλλιτεχνών και όχι μόνο.

«...Σήμερα αποχαιρετούμε μια αγαπημένη φίλη που μας αφήνει το σημαντικότερο έργο της:τη Μουσική της. Ολη η εγκάρδια συμπόνια μας είναι στην οικογένεια της. Τίνα θα μας λείψεις πολύ», αναφέρει η επίσημη σελίδα της τραγουδίστριας στο Instagram αναρτώντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από τον φακό του Πέτερ Λίντμπεργκ (Peter Lindbergh).

Η μεγάλη κυρία της σόουλ Νταϊάνα Ρος(Diana Ross) μοιράστηκε μια φωτογραφία με την Τέρνερ στο Twitter, γράφοντας: «Συγκλονισμένη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της Τίνα Τέρνερ».

Στο Instagram, ο Μικ Τζάγκερ(Mick Jagger) έγραψε σε ανάρτησή του: «Ήταν πραγματικά μια εξαιρετικά ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδίστρια. Ήταν εμπνευσμένη, ζεστή, αστεία και γενναιόδωρη. Με βοήθησε τόσο πολύ όταν ήμουν νέος. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

Η 'Αντζελα Μπάσετ(Angela Bassett) η οποία κέρδισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ όταν υποδύθηκε την διάσημη τραγουδίστρια στην ταινία «What's Love Got to Do With It» το 1993 δήλωσε στο Hollywood Reporter.

«Είναι τιμή μου που γνώρισα την Τίνα Τέρνερ», ανέφερε. «Θρηνούμε την απώλεια αυτής της εμβληματικής φωνής και παρουσίας η οποία μας έδωσε περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε ποτέ να ζητήσουμε. Μας χάρισε ολόκληρο τον εαυτό της. Και η Τίνα Τέρνερ είναι ένα δώρο που θα είναι πάντα «Το Καλύτερο»... Βασίλισσα».

Στο Twitter, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ 'Ανταμς(Eric Adams) έγραψε μεταξύ άλλων: «Η Τίνα Τέρνερ ήταν η φωνή μας. Είναι ένα είδωλο που γκρέμισε τα όρια, συγκλόνισε την ψυχή μας και επαναπροσδιόρισε τη μουσική».

«Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που με πήρες σε περιοδεία μαζί σου, που πήγαμε μαζί στο στούντιο και που ήμουν φίλος σου. Σε ευχαριστώ που είσαι η έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που είπες την αλήθεια σου και μας πρόσφερες το δώρο της φωνής σου», έγραψε ο τραγουδιστής Μπράιαν 'Ανταμς(Bryan Adams) στο Ιnstagram.

Η Ναόμι Κάμπελ(Naomi Campbell) έγραψε: Θυμάμαι την πρώτη φορά που σε συνάντησα στο Παρίσι στο σόου του Αζεντίν Αλαϊά το 1987. Ενιωσα δέος, η Αύρα σου ήταν μαγική, βασιλική θετική και αγνή...το αποτύπωμα που μας άφησες είναι Δύναμη, Επιμονή, Αποφασιστικότητα και να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Σε κάθε σκηνή που στάθηκες έδωσες το 150%. Μακάρι να πετάξεις ψηλά».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις(Viola Davis) επίσης έγραψε στο Instagram: «...Ήσουν η παιδική μου ηλικία. Ω, φίλε!!! Ο Θεός παίρνει έναν άγγελο σήμερα!!!».

Η τραγουδίστρια Αλίσια Κιζ(Alicia Keys) αναρτώντας μία κοινή τους φωτογραφία μαζί με την Όπρα Γουίνφρεϊ(Oprah Winfrey) στο Instagram, έγραψε: «Τι Γυναίκα, τι Ζωή, τι Αγωνίστρια!!! Την ημέρα που σας γνώρισα κυρία Τίνα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι στεκόμουν μπροστά στο μεγαλείο σας!...Τα τραγούδια που ερμηνεύσατε μας έδωσαν κουράγιο να προχωρήσουμε και να είμαστε ο εαυτός μας...!!!Σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όμορφη μεγάλη αδερφή! Σε αγαπάμε και σε λατρεύουμε απεριόριστα!».

«Ο Ουρανός απέκτησε έναν άγγελο. Αναπαύσου στον Παράδεισο Τίνα Τέρνερ. Σε ευχαριστούμε για την έμπνευση που μας έδωσες σε όλους μας», έγραψε στο Twitter η τραγουδίστρια Ciara.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ