ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΚΚΕ Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. | |
ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, με έμπρακτη και καθημερινή δράση όλα τα προηγούμενα χρόνια, ανέδειξε και διεκδίκησε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών, τα οποία χρόνο με το χρόνο επιδεινώνονται από την αντιλαϊκή πολιτική των εναλλασσόμενων κυβερνήσεων.

Πραγματοποίησε εκατοντάδες ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή, κατέθεσε τροπολογίες για τις ελλείψεις νοσηλευτών, για τις συνθήκες δουλειάς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας, για τις διπλοβάρδιες, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, το απαράδεκτο καθεστώς των προσωρινών και ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για το συνταξιοδοτικό, το μισθό, αλλά και για ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τις νοσηλεύτριες που αποτελούν την πλειοψηφία του κλάδου, όπως τις παροχές στις έγκυες, τις λεχωίδες, τις μωρομάνες, καθώς και ζητήματα που αφορούν τα παιδιά τους για δωρεάν νηπιοβρεφικούς σταθμούς. Ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των φοιτητών /τριών της Νοσηλευτικής και ιδιαίτερα της άμεσης επαγγελματικής τους εξασφάλισης.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν προκειμένου όλα αυτά τα ζητήματα να αποτελέσουν προτεραιότητα στις διεκδικήσεις των σωματείων των υγειονομικών και ευρύτερα της πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Εάν δε γίνονταν αυτοί οι αγώνες και περίμεναν από τις εκάστοτε κυβερνητικές εξαγγελίες να λυθούν τα προβλήματα, τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα.

Το ΚΚΕ με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται τη στήριξή του στους νοσηλευτές και όχι με τις ανέξοδες και γλυκανάλατες “συμπάθειες” της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων που έχουν ως “κοινή γραμμή” την πολιτική της εμπορευματοποιημένης υγείας, που θεωρεί τους ασθενείς πελάτες και τους υγειονομικούς αναλώσιμους, κακοπληρωμένους και εξοντωμένους.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζει ο λαός περισσότερο και καλύτερα. Αρκεί οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, συνολικά ο λαός που παράγει τον πλούτο, μαζί με την καθημερινή πάλη για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα να στοχεύσει σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, για βαθύτερες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία γενικότερα.

Αυτή η ελπιδοφόρα προοπτική και για τους νοσηλευτές δυναμώνει σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, με την αποφασιστική ενίσχυσή του στις εκλογές της 21ης Μάη, για να ενισχυθεί ο αγώνας των νοσηλευτών στα χειρότερα που έρχονται όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση. Γιατί “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, στο δρόμο της ανατροπής.







12/5/2023 ΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ