ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ναυσικά Μπαβελή υποψ. δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Άργους Μυκηνών: Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:22:00 π.μ. | | |
Ναυσικά Μπαβελή υποψ. δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Άργους Μυκηνών
Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα οξύνονται οι ψεύτικες και ανούσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ με τα εκβιαστικά για το λαό διλλήματα «Αυτοδυναμία ή χάος» ο ένας , «ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή εκτροπή ο άλλος». 

Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, που είναι οι χαμηλοί μισθοί και οι χαμηλές συντάξεις, η φοροληστεία , οι πλειστηριασμοί, η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, η ανεργία, η έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να έχουμε εγκλήματα με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους, που θεωρούν κόστος τις ανάγκες του λαού και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων. Παρά τις διαφορές τους Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα, αυτά που τελικά καθορίζουν τη ζωή του λαού και την πορεία της χώρας την επόμενη των εκλογών. Είναι οι δεσμεύσεις τους στο νέο υπερμνημόνιο, το ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Είναι οι δεσμεύσεις τους στη δήθεν πράσινη ανάπτυξη που φουσκώνει τους λογαριασμούς των λαϊκών νοικοκυριών. Είναι συμφωνημένα απο όλους γι αυτό και από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70%. Κοινό τους πρόγραμμα, είναι τα προαπαιτούμενα για να πάρει η ελληνική καπιταλιστική οικονομία την επενδυτική βαθμίδα, που σημαίνει να διατηρηθούν τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα για να είναι η χώρα ελκυστική για τους επενδυτές. Η ΝΔ καλεί το λαό να την ψηφίσει για άλλη μια τετραετία ήρεμη χωρίς κρίσεις, για να συνεχίσει το αντιλαϊκό της έργο και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δικαιούται να «κυβερνήσει πρώτη φορά με το πρόγραμμά του» χωρίς μνημόνια και Τρόικα.

Αυτοί που επί θητείας τους είχαμε, επί ΝΔ : 35000 νεκρούς στην πανδημία, καμένα δάση και περιουσίες, μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας, το τραγικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Ο δε Συριζα, όχι μόνο δεν έδιωξε την Τροικα όπως υπόσχονταν, όχι μόνο δεν κατάργησε τα μνημόνια αλλά έφερε και τρίτο ακόμα χειρότερο και φυσικά δεν ξεχνάμε τους νεκρούς στο Μάτι και στη Μάνδρα και τόσα άλλα.

Κοροϊδεύουν το λαό γιατί γνωρίζουν ότι οι δεσμεύσεις τους στο σύστημα, στο μεγάλο κεφάλαιο, στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι μεγαλύτερες από ποτέ.

Όπως γνωρίζουν επίσης ότι αυτά που θα έρθουν την επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολα για το λαό, ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση θα συγκροτηθεί τελικά. Όσο για τους πέντε-δέκα βουλευτές που λέει ο Τσίπρας ότι μπορεί να του λείπουν και ζητάει από το ΚΚΕ να βοηθήσει είναι πολιτικό εμπόριο και αν οι προοδευτικοί άνθρωποι είχαν χίλιους λόγους σήμερα να του γυρίσουν την πλάτη, ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμα λόγος. Όσο για το ποιος ανοίγει το δρόμο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι δικές του δυνάμεις είναι που συμπράττουν με τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ σε εργατικά κέντρα, σε σωματεία σε δήμους όπως και εδώ στο δικό μας δήμο, Άργους –Μυκηνών, διαδίδοντας μάλιστα και ψευτιές ότι το ΚΚΕ δε θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο στο Δήμο.

Κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί συνεχίζει στον ίδιο δρόμο χωρίς να καταργεί κανένα αντιλαϊκό νόμο της προηγούμενης και γιατί όλο και χειρότερο γίνεται το σύστημα που αυτά τα κόμματα υπηρετούν.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής είναι η πολιτική του ΚΚΕ. Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ υπηρετούν τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, αναδεικνύουν παντού στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Τοπική Διοίκηση, τον πραγματικό ένοχο, το καπιταλιστικό σύστημα. Αποκαλύπτουν τους αστικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις, τα συμφέροντα των μονοπωλίων, προετοιμάζοντας το λαό και συμβάλλοντας στην οργάνωση της πάλης του.

Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο πλάι των εργαζομένων, των απολυμένων, των ανέργων, των εργατικών λαϊκών οικογενειών όπου αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, των λαϊκών νοικοκυριών που απειλούνται με πλειστηριασμό, των καταχρεωμένων αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών που ξεριζώνονται από τον τόπο τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Με αυτά τα κριτήρια ο λαός χρειάζεται να ψηφίσει και στην κάλπη της 21ης Μάη και σε κάθε κάλπη, για να δυναμώσει με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση της επόμενης μέρας, για να εκλέξει μαχητές που θα υποστηρίζουν το δίκιο του παντού.

ΝΑΥΣΙΚΑ ΜΠΑΒΕΛΗ
Υποψήφια δήμαρχος με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στο δήμο ΑΡΓΟΥΣ- ΜΥΚΗΝΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ