ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου στο Άργος: «Η Άγνωστη Ιστορία του Εργατικού κινήματος των Η.Π.Α»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:40:00 π.μ. | |
Παρουσίαση βιβλίου στο Άργος
Παρουσίαση του βιβλίου «Η Άγνωστη Ιστορία του Εργατικού κινήματος των Η.Π.Α» πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ, στο Άργος με συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Τιμώντας τόσο την 8η Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα των εργατριών γυναικών, όσο και ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς, η ιστορία των οποίων διαδραματίστηκε στις Η.Π.Α, η παρουσίαση του βιβλίου από τον Σπύρο Μαρίνη μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την εργατική-συνδικαλιστική δουλειά, έδωσε την ευκαιρία να συζητηθεί μια άγνωστη ιστορία σε πολλούς και ιδιαίτερα στους νέους. Μια ιστορία που ξεκινά με τον Αμερικανικό Εμφύλιο τον Απρίλη του 1861 και φτάνει έως την περίοδο του Μακαρθισμού, αρχές τις δεκαετίας του 1950. Μια ιστορία πολύπλευρα ενδιαφέρουσα και διδακτική, με συμπεράσματα και προεκτάσεις και για τις σύγχρονες συνθήκες.
Η αστική τάξη μετά τη νίκη της στον αμερικανικό εμφύλιο πέρασε γρήγορα στην αντίδραση και έγινε αδίστακτη απέναντι στην εργατική τάξη που ήρθε στο προσκήνιο. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου φαίνεται ανάγλυφα η σύμφυση των μονοπωλίων με το κράτος, και τον κοινό και αδίστακτο πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, με ένοπλα χτυπήματα των απεργιών, με καταδίκες ηγετών της σε θάνατο, με ψεύτικες κατηγορίες, με κατακτητικούς πολέμους και με ανείπωτη καταστολή του εργατικού κινήματος.
Απέναντί τους υψώνεται ένα εργατικό κίνημα με τους εργάτες που με απαράμιλλο ηρωισμό, με ανεξάντλητη και ακατανίκητη δύναμη δίνουν σκληρότατες ταξικές μάχες απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που μοιάζει πανίσχυρος αλλά δεν τον φοβούνται, να οργανώνονται σε συνδικάτα, να οργανώνουν απεργίες, να μαθαίνουν από την ίδια τους την πείρα με τις ήττες και τα πισωγυρίσματα , αλλά και με τις νίκες στην διεκδίκηση του δίκιου τους. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βιβλίο με την τεράστια συμβολή του Κομμουνιστικού Κόμματος στην οργάνωση με την ακούραστη δουλειά των μελών του.
Την βιβλιοπαρουσίαση ακολούθησε προβολή του πολύ ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ LUDLOW που πραγματεύεται των αγώνα των μεταλλωρύχων των ΗΠΑ. Μέσα από αφηγήσεις απογόνων αλλά και ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, όλοι τους Έλληνες μετανάστες, αλλά και φωτογραφικό υλικό έδινε ακόμα πιο ζωντανά και γλαφυρά την αδίστακτη επίθεση των εταιριών του άνθρακα και των πολιτικών τους εκπροσώπων, στην εργατική τάξη, αλλά και στους ίδιους συγκεκριμένα θεωρώντας τους πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Και από την άλλη τη δύναμη, την πειθαρχία και την οργάνωση την αυταπάρνηση και την αγωνιστική αισιοδοξία αυτών των ανθρώπων που με τους αιματοβαμμένους αγώνες τους κατάφεραν όχι μόνο να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους αλλά και να θεμελιώσουν την περαιτέρω ευημερία της τάξης τους.

Τέλος ο Σ. Μαρίνης, υπογράμμισε ότι η λύση βρίσκεται στο συλλογικό οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία των εργαζομένων. Μόνο έτσι μπορεί ένα εργαζόμενος και μια εργαζομένη με αποφασιστική συμμετοχή και δράση να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, να δυναμώσει την διεκδίκηση, να αποσπάσει κατακτήσεις. Μόνο έτσι μπορεί να μετατραπεί η οργή και η δυσαρέσκεια από την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε όλοι σήμερα, σε οργανωμένη αποτελεσματική πάλη, ενάντια σου καπιταλιστικούς ομίλους και όλες τις κυβερνήσεις τους και τα αστικά πολιτικά κόμματα που τους εκπροσωπούν, που όλοι αυτοί μας οδηγούν στην εξαθλίωση! Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία για το δίκιο της εργατικής τάξης και του ταξικού αγώνα σιγουριά για το ότι παρά τις συνθήκες τις αντεπανάστασης η εργατική τάξη με τους συμμάχους της και με πρωτοπόρο δύναμη και οργανωτή ένα γερό Κομμουνιστικό Κίνημα, η εργατική τάξη θα νικήσει.
Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου είναι σίγουρο ότι θα νικήσουν, στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι έχουν μόνο μία επιλογή, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να υπάρξουν πιο μεγάλοι και νικηφόροι αγώνες. Για αυτό χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι δίπλα στον λαό, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη μια άλλη κοινωνία το Σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι Υποψήφιοι Βουλευτές Αργολίδας του ΚΚΕ, Θανάσης Κολιζέρας και Βούλα Γκουβίση, και η υποψήφια Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Άργους-Μυκηνών Ναυσικά Μπαβελή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ