ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Η Βουνοπαρέα Αργολίδας υποδέχεται το καλοκαίρι στη Νεμούτα Ηλείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 μ.μ. | |
Καταρράκτης
Η Βουνοπαρέα Αργολίδας υποδέχεται το καλοκαίρι και διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση την Κυριακή 4 Ιουνίου με προορισμό τη Νεμούτα Ηλείας.

Με τον ερχομό του καλοκαιριού γίνεται απαραίτητη η ύπαρξη του υγρού στοιχείου στις εξορμήσεις μας και λέγοντας υγρό στοιχείο δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι ομορφότερο από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Νεμούτας.

Ένας τόπος ο οποίος δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 και έχει πολλά και σοφά να μας διδάξει για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Η Βουνοπαρέα Αργολίδας πιστή πάντα στις αρχές της, δεν διαγράφει έναν προορισμό από το ημερολόγιό της αλλά στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών.

Ο προορισμός μας αυτή τη φορά, ένα τοπίο σπάνιας και ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς, εκεί που κατοικούν νεράιδες και ξωτικά, στο επιβλητικό φαράγγι του Χαρατσαρίου με τους 12 καταρράκτες, την οργιαστική βλάστηση και τους μύθους που το περιβάλλουν. Η περιοχή πήρε την ονομασία της από το «χαράτσι» τον κεφαλικό φόρο επί Τουρκοκρατίας και ο μύθος λέει ότι στο φαράγγι αυτό, σκότωσαν οι ντόπιοι ένα Τούρκο φοροεισπράκτορα.

· Αναλυτικό πρόγραμμα:

Αναχώρηση από το Ναύπλιο (λιμάνι) στις 06:30 το πρωί και από το Άργος (λαϊκή αγορά) στις 07:00, με προορισμό τη Νεμούτα από όπου και αρχίζει η διαδρομή μας.

Ξεκινάμε κατηφορίζοντας μέσα από το χωριό σε κατάφυτο μονοπάτι και αμέσως μπαίνουμε στο φαράγγι του Χαρατσαρίου. Η πορεία μας συνεχίζει με παράκαμψη προς τον καταρράκτη «Σουφάλα» και ύστερα στους καταρράκτες του Άη Γιάννη όπου και θα γίνει στάση για να δροσιστούμε στις υπέροχες λιμνούλες που σχηματίζουν οι καταρράκτες με τον ποταμό Ερύμανθο. Για την επιστροφή μας, θα επιβιβαστούμε σε αυτοκίνητα με προορισμό τη Νεμούτα.

Για όποιον επιθυμεί να μην πεζοπορήσει (δεν το συνιστούμε!) θα υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης απευθείας στους καταρράκτες με αυτοκίνητο.

Το πρόγραμμά μας ολοκληρώνεται με ξεκούραση και αναπλήρωση δυνάμεων σε τοπική ταβέρνα.

Επιστροφή στη βάση μας νωρίς το βράδυ.

· Στοιχεία διαδρομής:

Απόσταση: 7 χλμ., Ώρες πορείας: περίπου 4:00,Υψομετρική διαφορά: -380μ.

Β.Δ.: 1 - Εύκολη, ακόμα και για αρχάριους.

Η δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι η διαδρομή είναι εύκολη ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

· Παροχές δραστηριότητας:

-Μεταφορά από Ναύπλιο και Άργος με λεωφορείο

-Τοπικές μετακινήσεις

-Τρεις (3) έμπειροι συνοδοί βουνού

-Πλήρες ομαδικό φαρμακείο

-Ασύρματες επικοινωνίες

-Φωτογραφικό υλικό

-Φ.Π.Α. 24%

Δεν περιλαμβάνεται:

-Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

· Απαραίτητος εξοπλισμός:

Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή - ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), σακούλα απορριμμάτων.

Απαραίτητα επίσης είναι, ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια τα οποία θα βραχούν καθώς και μια επιπλέον αλλαξιά ρούχων.

Για τους τολμηρούς επίσης προτείνουμε μαγιό και πετσέτα!

· Πληροφορίες:

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 29 Μαΐου, στον λογαριασμό (GR4301716110006611151494570) με αναγραφή αιτιολογίας “ΝΕΜΟΥΤΑ”.

Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Τυχόν έξοδα εμβάσματος από άλλη τράπεζα, βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070 - Σπύρος Τότσικας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ