ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Εξαιρετικές Βυζαντινές Χορωδίες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | | |
Βυζαντινή χορωδία
Ο Βυζαντινός Χορός "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους", στα πλαίσια των εορτασμών για τον Πολιούχο και Προστάτη του, Άγιο Πέτρο, πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Μάη εκδηλώσεις με γενικό τίτλο: "Άγιος Πέτρος 2023 - Πέτρε τῶν Ἀργείων καλλονή...".
Στον καθεδρικό Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου στο Αργος ,πραγματοποιήθηκε χορωδιακή συνάντηση με τη συμμετοχή 4 εκκλησιαστικών βυζαντινών χορωδιών, της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου και καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής, Δημήτριο Καρκαλάτο, τον Βυζαντινό Χορό της Ομοσπονδίας συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.), σε διδασκαλία και διεύθυνση του χορού από τον πρωτοψάλτη και ερευνητή Χαράλαμπο Συμεωνίδη, τη Βυζαντινή παραδοσιακή χορωδία ''Θεόδωρος Φωκαέας'', με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Ιερού ναού Αγίας Σοφίας Πατρών Χαράλαμπο Θεοτοκάτο και τον Βυζαντινό χορό Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους Ιερού ναού Αγίου Πέτρου με χοράρχη τον λαμπαδάριο του Ιερού ναού Ιωάννη Χαβιαρλή.
Το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργείων ο Δαναός πραγματοποιήθηκε αγιολογική ημερίδα αφιερωμένη στον Άγιο Πέτρο.
Ομιλητές ήταν οι: π. Γεώργιος Σελλής προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι. Ν. Αγ. Πέτρου και πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε., κ. Άγγελος Παπανικολάου θεολόγος-ερευνητής, κ. Ιωάννης Χαβιαρλής Λαμπαδάριος του Αγ. Πέτρου, καθηγητής βυζαντινής μουσικής και κ. Αγαμέμνων Τσελίκας, φιλόλογος και παλαιογράφος.
Στον ισόγειο χώρο του Δαναού εκτέθηκαν εικόνες του Αγίου Πέτρου από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.
Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας και σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Δ.Α.Μ. του Δήμου Αργούς Μυκηνών . 
Η Εκδήλωση της χορωδιακής συνάντησης αφιερώθηκε στην μνήμη του προσφάτως αδικοχαμένου αστυνομικού από το Αργος Ανδρέα Παπαϊωάννου.
Στην συνάντηση των χορωδιών παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος ,ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός , ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Σκούφης, ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής ,ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Κ.Ρούτουλας , η υποψία βουλευτής της ΝΔ Σόνια Ταντάρου Κρίγγου κα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ