ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Βιβή Σκούρτη: Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | | |
Βιβή Σκούρτη
Αυτές τις μέρες επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αργολίδας του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσα σ’ ένα ζεστό κλίμα φιλοξενίας και αλληλοκατανόησης, όπου έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος για τα προβλήματα ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος, με τον Πύραρχο και Διοικητή των Υπηρεσιών, κ. Αναστάσιο Παππά .

Συνομίλησα ζεστά και με ειλικρινή έγνοια για τους ανθρώπους αυτούς που ρίχνονται μέσα στη φωτιά, χωρίς να υπολογίζουν τη σωματική τους ακεραιότητα και την οικογενειακή θαλπωρή.

Κι όμως αδιανόητο, δεν τους έχει αναγνωριστεί η εργασία ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν το επίδομα.
Όλες οι υπηρεσίες του Νομού είναι υποστελεχωμένες και ιδιαίτερα αυτή του Κρανιδίου, η οποία είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί από Κλιμάκιο σε Σταθμό, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε κάθε φωτιά, η οποία μπορεί να προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.

Μετά από πολλά έτη και μετά από συνεχείς οχλήσεις από τα ίδια στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στους αρμόδιους, πρόκειται να γίνει η μετεγκατάσταση στο χώρο του Στρατοπέδου, ώστε να μην τρέμει η ψυχή τους στις μέρες που υπάρχει λαϊκή και καθυστερεί να βγει το όχημα.

Ευτυχώς λοιπόν, μετακομίζουν σ’ έναν χώρο σύγχρονο που εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Συμφωνήσαμε ότι:

· Δεν χρειάζεται κάθε τόσο να προσλαμβάνονται εποχικοί, αλλά να υπάρχουν σωστά εκπαιδευμένοι απόφοιτοι Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

· Να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση

· Να υπάρχει αύξηση μισθών και επιδομάτων

· Συχνή αναβάθμιση οχημάτων, εργαλείων και γενικά εξοπλισμού

Ευχαρίστησα και συνεχάρηκα τους ανθρώπους αυτούς άνδρες και γυναίκες, που μας κάνουν υπερήφανους σε δύσκολες στιγμές, όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και διεθνούς, όπως έγινε πρόσφατα στους σεισμούς της Τουρκίας.

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη
Υποψήφια Βουλευτής Αργολίδας, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ