ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Άρθρο του Τάκη Παπαϊωάννου υπ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας στην κυριακάτικη εφημερίδα KONTRA

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. | | |
Τάκης Παπαϊωάννου
"Αύξηση εισοδημάτων και νέο παραγωγικό μοντέλο με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"

Περάσαμε τέσσερα δύσκολα χρόνια. Χρόνια που έφεραν τη χώρα πίσω.
Αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήταν η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή.

Η Νέα Δημοκρατία το 2019 παρέλαβε μια χώρα που είχε κλείσει τις πληγές των μνημονίων -πληγές που άνοιξαν αυτοί που τη χρεοκόπησαν- με δημόσια ταμεία γεμάτα με 37 δις και κοινωνικούς δείκτες που βελτιώνονταν. Δηλαδή, μια χώρα που είχε όλες τις προϋποθέσεις να προχωρήσει με ασφάλεια και δικαιοσύνη προς την πρόοδο.

Αλλά αντί για την πρόοδο, η Ελλάδα συνάντησε αυτούς που έχουν ιστορικά μια μοναδική ικανότητα να την κρατούν πίσω, γαντζωμένη στη συντήρηση, την αδικία και την ανασφάλεια.

Το κομματικό κράτος, η κρατικοδίαιτη ελίτ, η διαπλοκή, οι απευθείας αναθέσεις και τα δισεκατομμύρια σε ημέτερους, η απαξίωση των θεσμών, η υπονόμευση της ίδιας της δημοκρατίας με την ρυπαρή υπόθεση των υποκλοπών ήταν τα φαινόμενα που μας θύμισαν μια Ελλάδα του σκοτεινού παρελθόντος.

Και όλα αυτά δεν ήρθαν σε μια περίοδο που όλα γύρω μας πήγαιναν ρολόι. Η πανδημία και η αλληλουχία των κρίσεων που προέκυψαν στο εξαιρετικά περίπλοκο διεθνές περιβάλλον, έπεσαν στα χέρια των πλέον ακατάλληλων να τα διαχειριστούν. Τα αποτελέσματα ήταν και είναι ολέθρια. Με κάθε της ενέργεια, η σημερινή κυβέρνηση έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Άφησε το ΕΣΥ στη μοίρα του εν μέσω πανδημίας.

Ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Έθρεψε την αισχροκέρδεια, αντί να βάλει φραγμό στην ακρίβεια.

Σήμερα λοιπόν, ήρθε η ώρα να βάλουμε σε τάξη το σπίτι μας.

Γιατί δε μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι αβίωτη. Για τον εμπορικό κόσμο, για τις μητέρες, τους αγρότες, τους μαθητές.

Και για να βάλουμε σε τάξη το σπίτι μας, πρέπει να το κάνουμε με σχέδιο και πρόγραμμα.

Δηλαδή, με ασφάλεια.

Εμείς ξέρουμε τον τρόπο. Το πετύχαμε.

Αφήσαμε μια χώρα καλύτερη απ’ ότι παραλάβαμε.Και τώρα μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη από αυτή που μας αφήνουν πίσω.Μπορούμε να κάνουμε πράξη την αλλαγή που σήμερα είναι σχεδόν καθολικό αίτημα.

Η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση μισθών και αποφασιστική ρύθμιση του κλάδου της ενέργειας.

Αυτά τα μέτρα θα συνδυαστούν με τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ενώ, στις 50 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης θα έχουμε αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών, την προστασία των εργαζομένων και την επέκταση των κοινωνικών πολιτικών με εστίαση στη νέα γενιά.

Απέναντι στις κρίσεις που μας περιβάλλουν η απάντηση πρέπει να είναι η κοινωνική ασφάλεια και η θωράκιση της χώρας με στόχο τη δικαιοσύνη για όλους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ