ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Δ. Κωστούρος στο "2ο ToloFest": Φέρνουμε την γαστρονομική κουλτούρα και την πολιτιστική κληρονομιά μας στο προσκήνιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:22:00 μ.μ. | | | |
Δ. Κωστούρος
Το 2ο Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Τολό άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. Για 2η συνεχή χρονιά το TOLOFEST στο γραφικό λιμάνι του Τολού σήμα κατατεθέν του Δήμου μας και καλοκαιρινός προορισμός χιλιάδων επισκεπτών για τις διακοπές του θα αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα «γαστρονομική» στάση του διημέρου με πολλές μαγειρικές εκπλήξεις και μουσικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών, το Τοπικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Αλιέων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τολού συνδιοργανώνουν ένα Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ το οποίο εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο παρεμβάσεων με σκοπό την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.
Η πρώτη μέρα περιελάμβανε μεταξύ άλλων, έκθεση τοπικών προϊόντων, την παρουσίαση από τον βραβευμένο chef Ιάκωβο Απέργη του μαγειρικού βιβλίου ενώ η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς και Latin χορούς. Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις όπου μυήθηκαν στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, δοκίμασαν τοπικά προϊόντα και διασκέδασαν με πολύ κέφι και χορό.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου περιλαμβάνει τη συνέχεια της έκθεσης τοπικών προϊόντων από φορείς και επιχειρήσεις του τόπου μας, ζωντανή μαγειρική από τον Ιάκωβο Απέργη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ενώ το διήμερο των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία με τους Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, Αργύρη Λούλατζη και Παντελή Κυραμαργιό.

Ως Δήμος Ναυπλιέων στηρίζουμε κάθε νέα προσπάθεια

που προβάλει και αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα της αργολικής γης, τις αυθεντικές συνταγές και την πλούσια γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν μας ενισχύοντας την επαγγελματική και τουριστική δραστηριότητα της περιοχής και την γνωριμία ντόπιων και ξένων επισκεπτών με τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές μας.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Καλωσήρθατε στο φιλόξενο Τολό. Είμαστε υπερήφανοι γιατί τέτοιες εικόνες θέλουμε να βλέπουμε οι οποίες μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Το TOLOFEST που ξεκίνησε πέρσι, φέτος είναι ακόμα καλύτερο ενώ έτσι ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουμε την γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας στο προσκήνιο.

Το Τολό όμως είναι παράδειγμα προ μίμηση. Γιατί εδώ όλοι μαζί οι φορείς της περιοχής ο Σύλλογος Επαγγελματιών, το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Αλιέων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τολού συνεργαστήκαμε αρμονικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι συνέργειες είναι αυτές που δίνουν την αναγκαία ώθηση για την επιτυχή προώθηση τέτοιων εκδηλώσεων που προβάλουν τον τόπο μας και προάγουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να γίνουμε πρωτοπόροι στη προβολή και την προώθηση του.
Σε τέτοιου είδους συνεργασίες και σε αυτή την προσπάθεια δεν εξαιρείται τίποτα και κανένας. Όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε και να γίνουμε κοινωνοί σε αυτή την προσπάθεια προαγωγής και ανάδειξης του Δήμου σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό με ακόμα μεγαλύτερη τουριστική απήχηση και επισκεψιμότητα όλο το χρόνο.

Κλείνοντας θα ήθελα να μιλήσω για τον Πήτερ έναν νέο άνθρωπο που έφυγε πέρσι από κοντά μας τόσο αναπάντεχα αλλά το αποτύπωμα της προσφοράς και της αγάπης του για το Τολό και για το Δήμο μας είναι τόσο έντονο και ουσιαστικό. Το χειροκρότημα σας να είναι αφιερωμένο σε εκείνον γιατί το αξίζει»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ