ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Περισσότερα από 3.000 μικρά παιδιά σε όλη την Ελλάδα και την Αργολίδα αγάπησαν το μπάσκετ!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 π.μ. | |
μικροί μαθητές με μπαλόνια
Η ΕΟΚ μέσω δυο προγραμμάτων που δημιούργησε, θέλησε να δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα να… γνωρίσουν τον κόσμο του μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΟΚ:

«Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που ο Έλληνας αγαπά ιδιαίτερα. Η ΕΟΚ προσπάθησε φέτος μέσα από δύο πιλοτικά προγράμματα να μάθει το άθλημα με το σωστό τρόπο στους μικρούς του φίλους και να τα φέρει πιο κοντά σε αυτό μέσα (και) από το παιχνίδι με το MiniBasket και το Jamboree, τα οποία ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και σύστησαν σε χιλιάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια, την πορτοκαλί μπάλα!

Jamboree MiniBasketball

To Jamboree είναι ένα πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε με την ΕΟΚ να ενώνει τις δυνάμεις της με τη FIBA Europe και το Youth Development Fund για τη δημιουργία των φεστιβάλ minibasket. Στόχος είναι Ενώσεις, σωματεία και νεαροί αθλητές μικρών ηλικιών (πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) να μάθουν το μπάσκετ με σωστό τρόπο. Χρησιμοποιήθηκαν χαμηλότερες μπασκέτες, μικρότερες μπάλες και δημιουργήθηκαν ιδανικές συνθήκες για να παίξουν πάνω από 1.200 παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε έξι πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Πάτρα, Λάρισα, Νεμέα). Παράλληλα, διοργανώθηκε Διεθνές Σεμινάριο Προπονητικής MiniBasket σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συμμετοχή καταξιωμένων προπονητών του εξωτερικού.

Καθοριστική ήταν η συμβολή της ΕΚΟ στην όλη προσπάθεια, καθώς έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να διεκδικήσουν και δώρα μέσα από κληρώσεις και παιχνίδια και να «παίξουν» με το photo booth με «κλικ» που είχαν ως φόντο την Εθνική Ομάδα.

FunBasket

To FunBasket ήρθε να φυτέψει τον σπόρο της αγάπης για το μπάσκετ σε ακόμη μικρότερες ηλικίες. Πάνω από 1.700 παιδιά, 4-7 ετών πήραν μέρος στο πρόγραμμα, το οποίο φιλοξενήθηκε σε 16 συνολικά Δήμους της χώρας: Πάτρα, Πετρούπολη, Νέα Κίος, Φυλή, Ηλιούπολη, Χολαργός, Μεγαλόπολη, Βλαχιώτη-Σπάρτη, Καλλιθέα, Αμαλιάδα, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ελευσίνα, Κοζάνη, Βέροια είδαν τα παιδιά να χαίρονται, να χαμογελούν, να μαθαίνουν το μπάσκετ με τον ιδανικό τρόπο μέσα από ειδικές ασκήσεις, παιχνίδια και με… πολύχρωμο φόντο. Η προθέρμανση, τα διαγωνιστικά παιχνίδια, τα παιχνίδια επίθεσης-άμυνας (2on2 και 3on3) γίνονται με χαμόγελο χωρίς ανταγωνισμό με την ενεργή συμμετοχή και των προπονητών των σωματείων, οι οποίοι νωρίτερα είχαν λάβει και το πρόγραμμα «προπόνησης».

Με λίγα λόγια

Τα παιδιά, αλλά και οι γονείς που ήταν κοντά τους στο γήπεδο και σε πολλές περιπτώσεις γέμισαν την εξέδρα, πήραν μαζί τους πολύτιμη γνώση μέσα από τα δύο αυτά προγράμματα.

Τι έμαθαν τα παιδιά

Πήραν μέρος σε προπόνηση με ασκήσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία τους.

Έπαιξαν παιχνίδια, κυνηγητά, διαγωνιστικά με σουτ και διασκέδασαν.

Έμαθαν να συνεργάζονται μαζί με παιδιά από άλλες ομάδες.

Έμαθαν ασκήσεις με όργανα και μπάλες, που μπορούν να κάνουν και μόνα τους στον ελεύθερο τους χρόνο.

Πήραν χρήσιμες προφορικές οδηγίες, που αφορούν την διατροφή, την υγιεινή και την εκγύμναση τους.

Οι μπασκέτες και οι μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν προσαρμοσμένα στην ηλικία τους, οπότε όλα τα παιδιά κατάφεραν να βάλουν καλάθι και να παίξουν σε όλες τις ασκήσεις και παιχνίδια.

Οι μαθητές από σχολειά, ήρθαν ευχάριστα σε επαφή με το άθλημα, είδαν τον παιγνιώδη τρόπο που γίνεται η προπόνηση και ότι μπορούν ακόμα και σε πολύ μικρή ηλικία να συμμετάσχουν και να περάσουν καλά.

Οι στόχοι του FunBasket

Η εισαγωγή με παιγνιώδη τρόπο του μπάσκετ στα παιδιά ηλικιών 4-7 ετών.

Nα προσφέρει χαρά, μάθηση και διασκέδαση στα παιδιά.

Να φέρει σε επαφή με το άθλημα πολλούς μαθητές που δεν έχουν ξαναπαίξει μπάσκετ .

Η εκπαίδευση προπονητών, για την μεθοδολογία προπόνησης αυτών των ηλικιών.

Η κατανόηση εκ μέρους των υπευθύνων των συλλόγων, του πνεύματος και των σκοπών του προγράμματος.

H παρακολούθηση από τους γονείς των παιδιών, ενός άρτιου προγράμματος προπόνησης και όλων των πολλαπλών ωφελειών που προσφέρει στα παιδιά τους (χαρά-διασκέδαση-μάθηση).

Να δημιουργήσει βάσεις συνεργασίας, μεταξύ των συλλόγων μια περιοχής, για παρόμοιες δράσεις.»//Γ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ