ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Θανάσης Κολιζέρας: Στο ερώτημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε στην πράξη «οι ζωές μας»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 π.μ. | | |
Θανάσης Κολιζέρας
Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές και ένα - ένα συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ της επόμενης μέρας με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο λαός. Όταν δηλαδή η διαφαινόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώνει την επίθεση και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, μαζί και τα άλλα αστικά κόμματα, θα της προσφέρουν στήριξη με τον μανδύα της «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης.

Οι αβεβαιότητες στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, που βυθίζεται σε νέα ύφεση, η ανάγκη να θωρακιστούν σ' αυτές τις συνθήκες το κεφάλαιο και τα κέρδη του, στέλνοντας τον λογαριασμό στον λαό, η επιστροφή γι' αυτόν τον σκοπό σε πολιτικές αυστηρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας και η όξυνση των ανταγωνισμών, διαμορφώνουν την ατζέντα της επόμενης μέρας όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη «συμπολιτευόμενη» αντιπολίτευση, που μοιράζονται τους ίδιους στρατηγικούς στόχους.

Το επόμενο διάστημα η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα θα κλιμακώνεται:

Με τις ανατιμήσεις σε τρόφιμα και βασικά αγαθά οι οποίες συνεχίζονται, την ώρα που ένα στα δύο σπίτια κόβει και από τα πιο βασικά για να βγάλει τον μήνα.

Με την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, με άμεσες συνέπειες στο κόστος των δανείων που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Ήδη οι δανειολήπτες βρίσκονται στο «κόκκινο», πληρώνοντας 3 και 4 δόσεις παραπάνω τον χρόνο.

Με την εκτόξευση των λογαριασμών ρεύματος και την επαναφορά από 1η Οκτώβρη της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια, για τα κέρδη των ενεργειακών και «πράσινων» μονοπωλίων. Μιλάνε προκλητικά για «σταθεροποίηση» της τιμής του ρεύματος, αλλά αυτή γίνεται σε επίπεδα πολύ υψηλότερα σε σχέση με πριν από δύο χρόνια και με μεγάλη ταλάντωση προς τα πάνω, ακολουθώντας τα σκαμπανεβάσματα της «απελευθερωμένης» αγοράς.

Με περαιτέρω αυξήσεις στους λογαριασμούς τηλεφώνου και ίντερνετ, στη βάση «προσαρμογών» που απαιτούν οι πάροχοι, επικαλούμενοι τον πληθωρισμό και το ενεργειακό κόστος.

Με ένταση της φοροληστείας, ύψους άνω των 56 δισ. ευρώ το τρέχον έτος, και τα πρωτογενή πλεονάσματα να καραδοκούν, όπως αναλυτικά περιγράφεται στο Μεσοπρόθεσμο της κυβέρνησης και στις Εαρινές Συστάσεις της Κομισιόν.

Από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι το φορολογικό, δίνοντας το σύνθημα για νέα επίθεση σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, που θα κλιμακώσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε γι' αστείο δεν ακούγεται το ότι αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού θα κάνουν εκείνοι που στηρίζουν τη στρατηγική της «πράσινης ανάπτυξης» και το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, συνυπογράφοντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο, τη «δημοσιονομική πειθαρχία».

Άλλωστε και με την κριτική που κάνουν μεταξύ τους, ότι οι εξαγγελίες τους για λίγα ευρώ παραπάνω σε μισθούς και συντάξεις είναι «ακοστολόγητες» και χωρίς δημοσιονομικό περιθώριο, υποδεικνύουν ο ένας στον άλλο, να είναι πιο προσεκτικός με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς στους οποίους όλοι δεσμεύονται, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση!

Απέναντι σε όλους αυτούς, 100% εργατική - λαϊκή, αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που στο ερώτημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντά στην πράξη «οι ζωές μας». Που παλεύει για ανακούφιση του λαού από φόρους και χαράτσια, για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για σύγχρονα δικαιώματα. Επειδή είναι η δύναμη που δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού και παλεύει για τις δικές του σύγχρονες ανάγκες! Στις 25 Ιούνη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ για να έχει άμεση και θετική εξέλιξη κάθε εργατική – λαϊκή διεκδίκηση!

Θανάσης Κολιζέρας, υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΚΚΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ