ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνελήφθησαν 7 Αιγύπτιοι για το ναυάγιο στη Πύλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:57:00 μ.μ. | | |
μετανάστες
Στη σύλληψη επτά ανδρών έχουν προχωρήσει οι Αρχές οι οποίοι κατηγορούνται ως οι διακινητές που είχαν στοιβάξει στο αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου εκατοντάδες μετανάστες. 

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα αιγυπτιακής καταγωγής, τα οποία υπέδειξαν οι διασωθέντες μετανάστες.

Τις συλλήψεις τους επιβεβαιώνουν στο ethnos.gr τόσο πηγές της ΕΛ.ΑΣ. όσο και πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η καταγωγή τους αποτελεί ακόμα στοιχείο που συνέβαλε στην ταυτοποίησή τους, καθώς όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr, «γνωρίζουν από θάλασσα».

Ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες ώρες ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι έχουν σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τους.

Κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Καλαμάτα


Ήδη στις έρευνες έχει ενταχθεί και η ΕΥΠ, κλιμάκιο της οποίος βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα προκειμένου να ερευνήσει τους διακινητές. Μάλιστα, υπάρχει εντολή από τις Αρχές να μη μετακινηθεί κανείς από την Καλαμάτα μέχρι να εντοπιστούν οι διακινητές και να συλληφθούν.

Η ΕΥΠ έχει αναλάβει το έργο να ερευνήσει πόσο επεκτείνεται το δίκτυο αυτών των διακινητών και μέχρι πού επεκτείνονται οι επαφές του και η δράση του.
 
Αναφορές ακόμα και για 100 παιδιά στο αμπάρι

Την ίδια ώρα εξετάζεται εάν οι διακινητές είχαν κλειδώσει τα άτομα στο αμπάρι του σκάφους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από αυτό. Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, τις οποίες μετέδωσε γιατρός του νοσοκομείου της Καλαμάτας, στα αμπάρια μπορεί να υπήρχαν ακόμα και 100 παιδιά. Πρόκειται για μία πάγια τακτική των διακινητών να κλειδώνουν εκεί τις γυναίκες και τα παιδιά που μεταφέρουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετανάστες φέρονται να βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σκάφος για πέντε ημέρες, ενώ ο τελικός τους προορισμός ήταν η Ιταλία και όχι η Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες Αρχές αναμένουν τους μετανάστες να ξεπεράσουν το πρώτο σοκ και να αρχίσουν να δίνουν στοιχεία για το πόσα χρήματα πλήρωσαν στους διακινητές και για τις λεπτομέρειες που θα δώσουν φως στην σοκαριστική υπόθεση.
Τα πιθανά σενάρια του ναυαγίου

Δύο μοιάζουν ως τα επικρατέστερα σενάρια για το πώς συνέβη η ανατροπή του αλιευτικού σκάφους, το οποίο μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μίλτου Σακελλάρη για το OPEN το ένα σενάριο είναι να σημειώθηκε κάποια διαμάχη, στο αμπάρι ή στο πάνω μέρος του πλοίου, η οποία με τόσο πολύ κόσμο πάνω στο σκάφος, μπορεί να οδήγησε στο να μεταφέρθηκε απότομα το βάρος με αποτέλεσμα το σκάφος να αναποδογυρίσει.

Το δεύτερο σενάριο -και το πιο πιθανό- είναι να παρουσίασε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το σκάφος και να προκληθεί πανικός και ξαφνική μεταφορά βάρους. Μέσα σε 10-15 λεπτά από όταν σταμάτησε η μηχανή το πλοίο είχε βυθιστεί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ